«Πίνω μπάφους και παίζω pro»!

Σεργκέι Λαβρόφ: «Δεν θα κάνουμε παύση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία»

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι η Ευρώπη θέλει την παύση για να ανεφοδιάσει με όπλα την Ουκρανία

Σεργκέι Λαβρόφ: «Δεν θα κάνουμε παύση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Η Ρωσία «δεν θα κάνει παύση» στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, ξεκαθάρισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, απορρίπτοντας την προοπτική μιας προσωρινής διακοπής των επιθέσεων.

Μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Λαβρόφ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε παύση της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

«Δεν θα κάνουμε κάποια παύση στην ειδική στρατιωτική επιχείρησή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, ο Λαβρόφ κατηγόρησε ευρωπαϊκές χώρες ότι επιδιώκουν μια διακοπή των εχθροπραξιών προκειμένου να ενισχύσουν στρατιωτικά το Κίεβο.

«Η Ευρώπη θέλει μια διακοπή, προκειμένου να την χρησιμοποιήσει για να ανεφοδιάσει με όπλα» την Ουκρανία, υποστήριξε.

Οι δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΕΞ έρχονται μία ημέρα μετά τις αναφορές για πιθανό μορατόριουμ στις επιθέσεις κατά ενεργειακών υποδομών Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να σταματήσει τα πλήγματα σε ενεργειακούς στόχους, υπό την προϋπόθεση ότι η Ρωσία θα πράξει το ίδιο.

Η πρόταση για περιορισμό των επιθέσεων στην ενεργειακή υποδομή είχε συζητηθεί στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη.

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την προοπτική επίτευξης συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι μια συμφωνία Ρωσίας και Ουκρανίας θα μπορούσε να επιτευχθεί «γρηγορότερα απ’ όσο πιστεύουν κάποιοι».

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.