ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σίδνεϊ: Βρέφος 9 μηνών μαχαίρωσε ο δράστης της επίθεσης – Τουλάχιστον πέντε νεκροί

Ανάμεσα στους νεκρούς φαίνεται να είναι και ο δράστης της επίθεσης

Σίδνεϊ: Βρέφος 9 μηνών μαχαίρωσε ο δράστης της επίθεσης – Τουλάχιστον πέντε νεκροί

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε ένας άνδρας στο εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction στο Σίδνεϊ, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας.

Ανάμεσα στους νεκρούς φαίνεται να είναι και ο δράστης της επίθεσης.

Δύο αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Ένας από τους μάρτυρες δήλωσε ότι είδε μία γυναίκα ξαπλωμένη στο έδαφος πριν ο ίδιος, βρει καταφύγιο σε ένα κοσμηματοπωλείο.

Η πολιτειακή αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, χωρίς ωστόσο, να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Βίντεο που ανέβηκαν στα social media, δείχνουν τον δράστη της επίθεσης στις κυλιόμενες σκάλες και έναν πολίτη να προσπαθεί να τον απωθήσει. Λίγη ώρα κυκλοφόρησε ακόμα ένα βίντεο με τον δράστη να κείτεται νεκρός.

Ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπάρχει συνεργός που διαφεύγει.

Αρκετές αναρτήσεις στο Twitter έδειχναν πλήθη ανθρώπων να εγκαταλείπουν το εμπορικό κέντρο, ενώ περιπολικά της αστυνομίας και ασθενοφόρα έφταναν στην περιοχή.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν σκοτωθεί – ανάμεσά τους και ο δράστης – και εννιά έχουν μεταφερθεί σε σοβαρή κατάσταση στα νοσοκομεία.

Πληροφορίες αυστραλιανών μέσων αναφέρουν ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι ένα μωρό εννέα μηνών.

Στα βίντεο φαίνεται μια γυναίκα να κείτεται αιμόφυρτη στην είσοδο ενός καταστήματος και έναν αστυνομικό να προσπαθεί να της κάνει μαλάξεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.