ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σιγκαπούρη: 45χρονη εκτελέστηκε δια απαγχονισμού – Η πρώτη εκτέλεση γυναίκας εδώ και 20 χρόνια

Είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών

Σιγκαπούρη: 45χρονη εκτελέστηκε δια απαγχονισμού – Η πρώτη εκτέλεση γυναίκας εδώ και 20 χρόνια

Εκτελέστηκε δια απαγχονισμού σήμερα 45χρονη υπήκοος της Σιγκαπούρης, που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών.

Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που εκτελείται στην πόλη-κράτος της Ασίας έπειτα από σχεδόν είκοσι χρόνια.

Η υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ανέφερε: «Η θανατική ποινή που είχε επιβληθεί στη Σαριντέουι Μπίντε Τζαμάνι εκτελέστηκε την 28η Ιουλίου 2023».

Είχε καταδικαστεί για διακίνηση 30,72 γραμμαρίων ηρωίνης, ποσότητας διπλάσιας από αυτήν που επισύρει την εσχάτη των ποινών δυνάμει της νομοθεσίας στη Σιγκαπούρη.

Η 45χρονη, η οποία είχε καταδικαστεί το 2018, διέθετε «υπεράσπιση από συνήγορο καθ’ όλη τη διάρκεια» της ποινικής διαδικασίας, τόνισε η υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών.

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Άσκησε έφεση εναντίον της καταδίκης της και της ποινής της και το εφετείο την απέρριψε την 6η Οκτωβρίου 2022», θυμίζοντας ακόμη ότι το αίτημά της για προεδρική επιείκεια επίσης απορρίφθηκε.

Η Σαριντέουι Μπίντε Τζαμάνι είναι η πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε στην πόλη κράτος από το 2004, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι εκτελέσεις θανατοποινιτών στο χρηματοοικονομικό κέντρο της Ασίας ξανάρχισαν τον Μάρτιο του 2022, έπειτα από παύση δυο ετών, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορωnοϊού. Έκτοτε, έχουν θανατωθεί 15 κρατούμενοι.

Την Τετάρτη ο Μοντ Αζίζ μπιν Χουσέιν, κάτοικος Σιγκαπούρης, 57 ετών, απαγχονίστηκε μετά την καταδίκη του για τη διακίνηση περίπου 50 γραμμαρίων ηρωίνης.

Στη Σιγκαπούρη η νομοθεσία για τα ναρκωτικά συγκαταλέγεται στις πιο δρακόντειες στον πλανήτη. Η διακίνηση ποσοτήτων 500 και πλέον γραμμαρίων κάνναβης ή 15 και πλέον γραμμαρίων ηρωίνης επισύρει τη θανατική ποινή.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Αμνηστίας, κάλεσαν την κυβέρνηση της Σιγκαπούρης να σταματήσει τις εκτελέσεις, τονίζοντας πως η θανατική ποινή δεν έχει στην πραγματικότητα κανένα αποτρεπτικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνησία, η Σιγκαπούρη συγκαταλέγεται στις τέσσερις χώρες –οι άλλες τρεις είναι η Κίνα, το Ιράν και η Σαουδική Αραβία– όπου εκτελέστηκαν κρατούμενοι για αδικήματα που συνδέονταν με τη διακίνηση και τη χρήση ναρκωτικών πέρυσι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αρχές της Σιγκαπούρης αντιτείνουν πως η θανατική ποινή έχει κάνει την πόλη κράτος από τις πιο ασφαλείς χώρες σε όλη την Ασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.