ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σήμερα φτάνει στην Ελευσίνα η πρώτη πτήση με Έλληνες από το Σουδάν

Ανακοινώθηκε κατάπαυση πυρός 72 ωρών

Σήμερα φτάνει στην Ελευσίνα η πρώτη πτήση με Έλληνες από το Σουδάν

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τον επαναπατρισμό των πρώτων Ελλήνων που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και αναμένονται σήμερα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το C-27 αναμένεται να προσγειωθεί σήμερα το πρωί, ή το αργότερο μέχρι νωρίς το μεσημέρι, στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεταγωγικό αεροσκάφος θα προσγειωθεί στην Ελλάδα στις 08:00 ή 09:00.

Το C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας με Έλληνες από το Σουδάν απογειώθηκε χθες αργά το βράδυ από το Τζιμπουτί με προορισμό το αεροδρόμιο του Ασουάν στην Αίγυπτο και σήμερα αναμένεται να προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Το αεροσκάφος μεταφέρει κομάντος και ιατρικό προσωπικό, αλλά δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των Ελλήνων του Σουδάν που θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Εκτιμάται πως πρόκειται για 23 Έλληνες. Ορισμένοι εξ αυτών, ίσως παραμείνουν στο Τζιμπουτί ή στην Αίγυπτο.

Το C-27 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Ασουάν χθες το απόγευμα της Δευτέρας και προσγειώθηκε στο Τζιμπουτί στις 21.30 (ώρα Ελλάδας).

Στη συνέχεια, μετά από 4,5 ώρες επέστρεψε στην Αίγυπτο και μετά τον ανεφοδιασμό απογειώθηκε με προορισμό την Ελλάδα όπου το ταξίδι κρατάει περίπου 3 με 4 ώρες.

Συνεχής ενημέρωση του πρωθυπουργού

Ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, είναι επικεφαλής της αποστολής και ενημερώνει απευθείας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης.

Στην Αίγυπτο παραμένει το δεύτερο ελληνικό αεροσκάφος, τύπου C-130, αναμένοντας οδηγίες, για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να μεταφέρει και άλλους Έλληνες, εφόσον συνεχιστούν οι απεγκλωβισμοί όσων παραμένουν στο Σουδάν.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα ενημερώσει για το ζήτημα της επιχείρησης απεγκλωβισμού Ελλήνων από το Σουδάν, τα κοινοβουλευτικά κόμματα, σε συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους τους, σήμερα το μεσημέρι (12:00) στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σουδάν: Μεσολάβηση ΗΠΑ για συμφωνία εκεχειρίας 72 ωρών

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν ανακοίνωσε χθες ότι οι αντιμαχόμενες πλευρές στο Σουδάν συμφώνησαν σε τριήμερη κατάπαυση του πυρός, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης διπλωματικής λύσης για τον τερματισμό των πολύνεκρων συγκρούσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η παραστρατιωτική οργάνωση Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) ανακοίνωσε ότι θα σεβαστεί τη συμφωνία για τριήμερη εκεχειρία με τον σουδανικό στρατό, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις επαναπατρισμού ξένων πολιτών που βρίσκονται στο Σουδάν, όπου από τις 15 Απριλίου μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των παραστρατιωτικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.