ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Σκωτία: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδόφιλων – Έκαναν βασανιστήρια σε παιδιά δημοτικού (βίντεο)

Πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες κρίθηκαν ένοχοι για κακοποίηση παιδιών

Σκωτία: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδόφιλων – Έκαναν βασανιστήρια σε παιδιά δημοτικού (βίντεο)

Ντοκουμέντα φρίκης έρχονται στο φως από μια συμμορία παιδεραστών που βασάνιζε παιδιά κλείνοντάς τα σε φούρνους, ψυγεία και ντουλάπια γεμάτα αράχνες.

Τέσσερα παιδιά, όλα κάτω των 13 ετών, εισήχθησαν σε έναν κόσμο ναρκωτικών όπου εκτέθηκαν σε σεξουαλική κακοποίηση και βία. Τα αδικήματα περιλάμβαναν βιασμό και απόπειρα φόνου και επίθεσης, με την αστυνομία να λέει ότι τα θύματα είχαν υποστεί «μια φρικτή δοκιμασία»

Μετά τη δίκη στο Ανώτατο Δικαστήριο της Γλασκώβης, επτά από τους κατηγορούμενους καταδικάστηκαν για σεξουαλική κακοποίηση, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού, και τέσσερις από αυτούς κρίθηκαν ένοχοι για απόπειρα δολοφονίας μιας νεαρής κοπέλας παγιδεύοντάς την σε διάφορα μέρη, συμπεριλαμβανομένου ενός ντουλαπιού.

Ο Iain Owens, 45 ετών, η Elaine Lannery, 39, η Lesley Williams, 41, ο Paul Brannan, 41, ο Scott Forbes, 50, ο Barry Watson, 47 και ο John Clark, 47, είχαν αρνηθεί όλες τις κατηγορίες εναντίον τους, αλλά κρίθηκαν ένοχοι για σεξουαλικά κακοποίηση παιδιών.

Δύο κορίτσια και ένα αγόρι δέχθηκαν βίαιες και σεξουαλικές επιθέσεις σε πολλές περιπτώσεις από το 2012 έως το 2019 και τα μέλη της ομάδας έκαναν χρήση ναρκωτικών κατηγορίας μπροστά στα παιδιά, εξαναγκάζοντάς τα να καταναλώνουν αλκοόλ και ναρκωτικά.

Οι εικόνες από το εσωτερικό ενός διαμερίσματος που ονομάζεται «σπίτι της φρίκης» σοκάρουν, ενώ οι κάτοικοι που ζουν στην περιοχή μίλησαν για τον αποτροπιασμό τους για τις «νύχτες βιασμού», «χορού και σεξ» και «νύχτες δολοφονίας σκύλων» όλα αυτά τα χρόνια στο ζοφερό διαμέρισμα.

Ένα από τα κορίτσια «μπήκε σε φούρνο», καθώς και σε ένα ψυγείο, ενώ κλείστηκε επίσης σε ένα ντουλάπι με «σκαθάρια και αράχνες».

Το ίδιο παιδί περιέγραψε το διαμέρισμα ως το «σκοτεινό και τρομακτικό σπίτι των θηρίων». «Δεν είναι ωραίο όταν οι άνθρωποι γελούν μαζί σου όταν πονάς», είπε ο νεαρός στο δικαστήριο. Ένας άνδρας που μένει ακριβώς απέναντι από το ακίνητο μίλησε στη MailOnline.

«Δεν είχα ιδέα ότι αυτό γινόταν εκεί μέσα. Μετακόμισα εδώ μόλις πριν από περίπου 17 μήνες. Το σπίτι είναι σκεπασμένο από τότε που μετακόμισα εδώ. Ειλικρινά δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό συμβαίνει. Νιώθω άρρωστος στη σκέψη. Δεν ξέρω αν θέλω να μείνω πια εδώ».

Στο κτήμα – που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σημείο όπου γυρίστηκε η δημοφιλής κωμική σειρά του BBC «Still Game» – υπάρχει δυσπιστία ότι η συμμορία ανάγκαζε τα παιδιά να παίρνουν ναρκωτικά και να πίνουν αλκοόλ ενώ έπαιρναν ναρκωτικά μπροστά τους.

Ένα παιδί αναγκάστηκε να φοράει εσώρουχα και να «χορεύει με σεξουαλικό τρόπο» πριν κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Οι φρικτές δοκιμασίες είδαν το φως μόνο αφότου τα γενναία θύματα αποκάλυψαν τι είχαν υποστεί σε ένα ζευγάρι που γνώρισαν, τεκμηριώνοντας αφηγήσεις για κακοποίηση, μαγεία και σφαγή σκύλων.

Επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες τελικά προσήχθησαν σε δίκη, στο μεγαλύτερο αριθμό κατηγορουμένων που εμφανίστηκαν μαζί στο εδώλιο στην πρόσφατη νομική ιστορία της Σκωτίας. Αυτό πυροδότησε μια τεράστια αστυνομική έρευνα για τα εγκλήματα.

Επτά από τους έντεκα κρίθηκαν ένοχοι για σεξουαλική κακοποίηση, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού, και τέσσερις για απόπειρα φόνου σήμερα. Μια άλλη γυναίκα κρίθηκε ένοχη για επίθεση. Τρία άτομα αθωώθηκαν. Η καταδίκη θα διεξαχθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο στις 4 Ιανουαρίου.

Οι νεαροί υπέφεραν στη σιωπή για χρόνια μέχρι που η αστυνομία ειδοποιήθηκε για την υπόθεση. Στη δίκη ακούστηκε ότι τα παιδιά ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με κοινωνικούς λειτουργούς στη Γλασκώβη τον Αύγουστο του 2017 και θεωρήθηκε ότι κινδύνευαν τον Ιούλιο του 2018. Οι κατηγορίες για βία και σεξουαλική κακοποίηση ήρθαν στο φως μέχρι το 2020.

Το δικαστήριο άκουσε ότι η αστυνομία ειδοποιήθηκε από έναν άνδρα που είχε γνωρίσει τα παιδιά. Ένα από τα θύματα έπαθε υστερία όταν λανθασμένα θεώρησε ότι είχε κλειστεί σε ένα δωμάτιο. Στη συνέχεια, ο άνδρας και η σύζυγός του τεκμηρίωσαν λεπτομέρειες για το τι θυμούνται τα παιδιά να συνέβαιναν στα χέρια της αδίστακτης συμμορίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κόλιν Άντερσον, ο ανεξάρτητος πρόεδρος της Επιτροπής Παιδικής Προστασίας της Γλασκώβης, είπε ότι ήταν μια «πολύ περίπλοκη υπόθεση» και οι συνθήκες των παιδιών που εμπλέκονται θα υπόκεινται σε πολλαπλή επανεξέταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.