ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σουδάν: «Ανώτερος μουσουλμάνος κληρικός βοήθησε στον απεγκλωβισμό μας» λέει ο μητροπολίτης Νουβίας

Στο κέντρο του Χαρτούμ «έχουν μείνει πίσω άνθρωποι που δεν μπορεί να διαφύγουν», τόνισε ο κ. Σάββας

Σουδάν: «Ανώτερος μουσουλμάνος κληρικός βοήθησε στον απεγκλωβισμό μας» λέει ο μητροπολίτης Νουβίας

Ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββας δήλωσε από τη Γερμανία όπου μεταφέρθηκε μετά τον απεγκλωβισμό του το πρωί της Τετάρτης, ότι «είμαστε ασφαλείς. Δόξα τω Θεώ το συνειδητοποιούμε σιγά σιγά».

Όπως αποκάλυψε η διαφυγή του από το Σουδάν έγινε με τη βοήθεια ενός ανώτατου μουσουλμάνου κληρικού ενώ, όπως είπε, είχαν γίνει επαφές με μέλη των παραστρατιωτικών που ήταν έξω από την εκκλησία στην οποία είχε εγκλωβιστεί επί ημέρες.

Περιγράφοντας πώς πέρασαν οι ημέρες από το Μεγάλο Σάββατο μέχρι την Τρίτη στο Χαρτούμ διάστημα στο οποίο ήταν εγκλωβισμένος μαζί με άλλα άτομα στη Μητρόπολη ο κ. Σάββας είπε ότι «προσπαθούσαμε να τους κρατάμε όσο γίνεται καλύτερα πιο ήρεμους. Δεν είχαμε πανικό».

Όσον αφορά την κατάσταση στους δρόμους της πρωτεύουσας του Σουδάν, Χαρτούμ, δήλωσε ότι «δεν υπήρχε τίποτα έξω στους δρόμους. Μόνο στρατός, σφαίρες και βόμβες».

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Νουβίας, εκτός από όλους όσοι μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί, στο κέντρο του Χαρτούμ «έχουν μείνει πίσω άνθρωποι που δεν μπορεί να διαφύγουν».

Σε χθεσινή του συνέντευξη ο κ. Σάββας είχε αναφερθεί στη «ζοφερή στιγμή όταν άρχισαν οι βομβαρδισμοί και συμμαζευτήκαμε όλοι μαζί σε μια γωνία και σκεφτήκαμε ότι ήρθε το τέλος. Απλά συμφωνήσαμε να βάλουμε τα σώματά μας πάνω από τα παιδιά, να κρατήσουμε ο καθένας από ένα παιδί για να τα προστατέψουμε και τουλάχιστον να βρουν τα παιδιά. Αν και δεν δείχνουν τέτοια ευαισθησία, δυστυχώς»,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Από θαύμα ζούμε όσοι ήμασταν μέσα στη Μητρόπολη. Πρόκειται περί κόλασης. Δεν μιλάμε για έναν πόλεμο απλό, μιλάμε για έναν εμφύλιο σε πλήρη εξέλιξη χωρίς καμιά ευαισθησία. Ο πρώτος τους στόχος είναι τα ασθενοφόρα και τα νοσοκομεία, δεν τους νοιάζει αν είναι παιδιά ή έγκυες…» είχε τονίσει ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.