Για την Μαρία τα έχουμε πει: Θυμίζει ιεραπόστολο σε γεύμα κανιβάλων...

Σουδάν: Εντοπίστηκαν οι σοροί 15 μαχητών της Τιγκράι μετά τις νέες συγκρούσεις με τον αιθιοπικό Στρατό

Τα πτώματα ανασύρθηκαν από τον ποταμό Σετίτ κοντά στα σύνορα με την Αιθιοπία

Σουδάν: Εντοπίστηκαν οι σοροί 15 μαχητών της Τιγκράι μετά τις νέες συγκρούσεις με τον αιθιοπικό Στρατό

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Χθες Δευτέρα (3/8) εντοπίστηκαν οι σοροί 15 μαχητών της Τιγκράι στον ποταμό Σετίτ, κοντά στα σύνορα Σουδάν και Αιθιοπίας, έπειτα από τις νέες αιματηρές συγκρούσεις που ξέσπασαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), τα πτώματα ανασύρθηκαν από κατοίκους της περιοχής, ενώ έξι ακόμη τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ουάντ αλ Χουλάια για να λάβουν ιατρική περίθαλψη.

Οι πρόσφατες συγκρούσεις ανάγκασαν εκατοντάδες κατοίκους της βόρειας Αιθιοπίας να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να περάσουν στο γειτονικό Σουδάν αναζητώντας ασφάλεια.

Αυτόπτης μάρτυρας από το χωριό Χαμνταγιέτ ανέφερε ότι αρκετοί τραυματισμένοι έφτασαν από την Αιθιοπία τις τελευταίες ώρες και φιλοξενούνται προσωρινά σε κατοικία τοπικού ηγέτη, μέχρι να βρεθεί ασφαλέστερο καταφύγιο.

Το Μέτωπο Απελευθέρωσης του Λαού της Τιγκράι (TPLF) κατηγόρησε το Σάββατο την κυβέρνηση της Αιθιοπίας ότι εξαπέλυσε μεγάλης κλίμακας επίθεση πεζικού στην περιοχή Σερένινα.

Όπως υποστηρίζει η οργάνωση, οι συγκρούσεις σταμάτησαν την Κυριακή, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των θυμάτων.

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση της Αιθιοπίας δεν έχει σχολιάσει τις καταγγελίες των ανταρτών.

Η νέα αναζωπύρωση της βίας προκαλεί έντονη ανησυχία, καθώς σημειώνεται λιγότερο από τέσσερα χρόνια μετά τη λήξη του πολέμου στην Τιγκράι, μιας σύγκρουσης που, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αφρικανικής Ένωσης, κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 600.000 ανθρώπους και προκάλεσε μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις στην αφρικανική ήπειρο.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.