ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σουδάν: Κλιμακώνονται οι αεροπορικές επιδρομές – Στρατιωτικές παρατάξεις μάχονται στο Χαρτούμ

Οι μάχες έχουν αναγκάσει περίπου 200.000 ανθρώπους να διαφύγουν σε γειτονικές χώρες

Σουδάν: Κλιμακώνονται οι αεροπορικές επιδρομές – Στρατιωτικές παρατάξεις μάχονται στο Χαρτούμ

Οι αεροπορικές επιδρομές και τα πυρά πυροβολικού εντάθηκαν σημαντικά νωρίς σήμερα το πρωί (16/5) σε όλη την πρωτεύουσα του Σουδάν, καθώς ο στρατός επιδιώκει να απωθήσει αντίπαλους παραστρατιωτικούς.

Οι αεροπορικές επιδρομές και οι κρότοι από τις συγκρούσεις και τις εκρήξεις ακούγονταν στο νότιο Χαρτούμ ενώ στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν σφοδροί βομβαρδισμοί σε τμήματα των γειτονικών πόλεων Μπάχρι και Ομντουρμάν, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Θεωρείτε ότι η παταγώδης αποτυχία των δημοσκοπήσεων ως προς την πρόβλεψη του αποτελέσματος των τουρκικών εκλογών μπορεί να επαναληφθεί και στις ελληνικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή;

  • Όχι (9%, 1.434 Votes)
  • Ναι (78%, 11.894 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 217 Votes)
  • Ίσως ναι (9%, 1.380 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (2%, 245 Votes)

Σύνολο ψήφων: 15.170

Loading ... Loading ...

Οι μάχες ανάμεσα στο στρατό και τις παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης έχουν προκαλέσει αναταραχή και σε άλλα μέρη της χώρας, ιδιαίτερα στη δυτική περιφέρεια του Νταρφούρ, όμως επικεντρώνονται στο Χαρτούμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι μάχες έχουν αναγκάσει περίπου 200.000 ανθρώπους να διαφύγουν σε γειτονικές χώρες ενώ περισσότεροι από 700.000 έχουν εκτοπιστεί μέσα στο Σουδάν, προκαλώντας μια ανθρωπιστική κρίση που απειλεί να αποσταθεροποιήσει την περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.