Σουηδία: Aπορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο το αίτημα της Άγκυρας για απέλαση δημοσιογράφου

O Ερντογάν είχε θέσει ως όρο την απέλαση του Μπουλέντ Κενές προκειμένου να εγκρίνει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ

Σουηδία: Aπορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο το αίτημα της Άγκυρας για απέλαση δημοσιογράφου

Το σουηδικό Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε σήμερα το αίτημα της Άγκυρας να απελαθεί στην Τουρκία ο δημοσιογράφος Μπουλέντ Κενές, κάτι που έχει θέσει ως όρο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχουν “πολλά εμπόδια” στην απέλαση του δημοσιογράφου αυτού, πρώην διευθυντή σύνταξης της αγγλόφωνης έκδοσης της εφημερίδας Zaman, επικαλούμενο την πολιτική φύση των κατηγοριών που τον βαρύνουν στην Τουρκία και το καθεστώς του πρόσφυγα που του έχει δοθεί στη Σουηδία, όπου ζει αυτοεξόριστος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Άγκυρα κατηγορεί τον Κενές ότι συμμετείχε στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 και ότι συνδέεται με την οργάνωση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.