ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σουηδία: Η Υπηρεσία Ασφαλείας ανέλαβε την έρευνα για τις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου

«Υπάρχει η πιθανότητα να σχετίζεται με σοβαρό έγκλημα»

Σουηδία: Η Υπηρεσία Ασφαλείας ανέλαβε την έρευνα για τις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου

Η Σουηδική Υπηρεσία Ασφαλείας (Säpo) ανέλαβε τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με πιθανολογούμενη δολιοφθορά που προκάλεσε τις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική Θάλασσα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Säpo θα χειριστεί την έρευνα επειδή «υπάρχει η πιθανότητα να σχετίζεται με σοβαρό έγκλημα, το οποίο – τουλάχιστον εν μέρει – μπορεί να στρέφεται κατά των εθνικών συμφερόντων της Σουηδίας» και «δεν αποκλείεται η εμπλοκή ξένης δύναμης».

Τόσο η Ουάσινγκτον όσο και η Μόσχα αρνήθηκαν σήμερα την ευθύνη για την πιθανολογούμενη δολιοφθορά που προκάλεσε τρεις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2, δύο υποθαλάσσιους αγωγούς φυσικού αερίου που συνδέουν την Ρωσία με την Γερμανία. Οι τρεις διαρροές σημειώθηκαν σε διεθνή ύδατα, αλλά δύο ήταν στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Δανίας και μία στην σουηδική ΑΟΖ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρότι οι αγωγοί δεν ήταν σε λειτουργία, είχαν γεμίσει με φυσικό αέριο, το οποίο διαρρέει στην νότια Βαλτική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.