ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θρύλο οι Έλληνες! Θρήνο οι Ιταλοί!

Σουηδία: Πρόστιμο στην Γκρέτα Τούνμπεργκ – Aπέκλεισε την είσοδο του Kοινοβουλίου

Μαζί συνελήφθησαν και άλλα τέσσερα μέλη της ομάδας της

Σουηδία: Πρόστιμο στην Γκρέτα Τούνμπεργκ – Aπέκλεισε την είσοδο του Kοινοβουλίου

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ καταδικάστηκε σε πρόστιμο για παράβαση των εντολών της αστυνομίας, καθώς εμπόδισε δύο φορές την είσοδο στο κοινοβούλιο της Σουηδίας τον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε το Περιφερειακό Δικαστήριο της Στοκχόλμης.

Η Γ.Τούνμπεργκ και άλλα τέσσερα άτομα δικάστηκαν μετά την απομάκρυνσή τους από την αστυνομία στις 12 και 13 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια καθιστικής διαμαρτυρίας για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και την απραξία των πολιτικών, όπως αναφέρουν.

Καταδικάστηκε σε πρόστιμο 6.000 σουηδικών κορωνών (περίπου 512 ευρώ) και σε αποζημίωση 1.000 κορωνών (περίπου 85 ευρώ), σύμφωνα με το πρακτορείο ΤΤ.

Σε ερώτηση του δικαστή για την ανυπακοή στις αστυνομικές εντολές, η Γ.Τούνμπεργκ απάντησε ότι η κλιματική κρίση αποτελεί επιτακτική ανάγκη και ότι όλοι έχουν καθήκον να δράσουν.

Κατά την έξοδό της από το δικαστήριο, δήλωσε ότι οι νόμοι προστατεύουν τις βιομηχανίες εξόρυξης αντί για τους ανθρώπους του πλανήτη, όπως θα έπρεπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προηγουμένως, η Γ.Τούνμπεργκ είχε καταδικαστεί για απείθεια στις αστυνομικές εντολές και πρόστιμο, ενώ στη Βρετανία αθωώθηκε από δικαστήριο τον Φεβρουάριο, καθώς ο δικαστής αποφάσισε ότι η αστυνομία δεν είχε δικαίωμα να συλλάβει τους ακτιβιστές σε κινητοποίηση στο Λονδίνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.