ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στα όρια Ουάσιγκτον και Τέξας – Τζο Μπάιντεν: «Δεν υποχωρώ – Ή συμφωνία για την χρηματοδότηση της Ουκρανίας ή κρατώ τα σύνορα ανοικτά»

Καμία υποχώρηση και από το Τέξας

Στα όρια Ουάσιγκτον και Τέξας – Τζο Μπάιντεν:  «Δεν υποχωρώ – Ή συμφωνία για την  χρηματοδότηση της Ουκρανίας  ή κρατώ τα σύνορα ανοικτά»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης από τη στάση του απέναντι στη κρίση με τις αθρόες εισόδους εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του FOX News Chad Pergram, ο Μπάιντεν έχει δηλώσει πως εάν το Κογκρέσο δεν ψηφίσει ένα νέο νόμο που θα επιτρέπει τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας και του Ισραήλ, δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία κίνηση αναφορικά με τη κρίση στα νότια σύνορα που έχει φέρει στα άκρα την Ουάσιγκτον με το Τέξας.

Ο Μπάιντεν δήλωσε  ότι θα προχωρούσε σε μια συμφωνία για τη διασφάλιση των νότιων συνόρων των ΗΠΑ, αλλά μόνο εάν το Κογκρέσο εγκρίνει ένα δικομματικό νομοσχέδιο που θα χορηγούσε επίσης κεφάλαια για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν.

«Αν το νομοσχέδιο αυτό ήταν νόμος σήμερα, θα έκλεινα τα σύνορα τώρα και θα διόρθωνα γρήγορα την κατάσταση.

Θα έφερνα ένα διακομματικό νομοσχέδιο που θα ήταν καλό για την Αμερική και θα βοηθούσε να διορθωθεί το κατεστραμμένο σύστημα μετανάστευσης και θα επέτρεπε γρήγορη πρόσβαση σε όσους αξίζουν να είναι εδώ», είπε ο Μπάιντεν σύμφωνα με τον Pergram.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης (Harvard CAPS-Harris poll) που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα, οι Αμερικανοί παρουσιάζονται να ανησυχούν πια πιο πολύ για το μεταναστευτικό από ό,τι για τον πληθωρισμό.

Για το 35% των ερωτηθέντων το μεταναστευτικό ξεχωρίζει πια ως η κορυφαία από τις ανησυχίες, ενώ το 32% αξιολογεί ως κορυφαίο ζήτημα τον πληθωρισμό.

Συγκριτικά ωστόσο, στην αντίστοιχη δημοσκόπηση του περασμένου Δεκεμβρίου, το μεταναστευτικό αποτελούσε κορυφαίο ζήτημα για το 28% των ερωτηθέντων και ο πληθωρισμός για το 33%.

«Αριθμοί ρεκόρ μεταναστών διασχίζουν τα σύνορα των ΗΠΑ, χωρίς να πτοούνται από τα συρματοπλέγματα του Τέξας και τις πολιτικές του Μπάιντεν», ανέφερε το αμερικανικό δίκτυο CBS News προ εβδομάδων, υπογραμμίζοντας ότι μέσα σε μόλις ένα πενθήμερο στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου σχεδόν 50.000 μετανάστες μπήκαν στις ΗΠΑ παράνομα, χωρίς σε αυτούς να συμπεριλαμβάνονται και οι περίπου 1.500 μετανάστες που επιχειρούν να κάνουν το ίδιο ταξίδι ημερησίως αλλά νόμιμα.

«Το επίπεδο ρεκόρ των μη εξουσιοδοτημένων διελεύσεων εξαντλεί ομοσπονδιακούς και τοπικούς πόρους και παράλληλα βάζει τους Δημοκρατικούς σε θέση άμυνας ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024», σημείωνε στο σχετικό δημοσίευμα το CBS.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αρμόδιας κυβερνητικής υπηρεσίας των ΗΠΑ (U.S. Customs and Border Protection), «ομοσπονδιακοί πράκτορες ήρθαν αντιμέτωποι με περίπου 2,5 εκατομμύρια μετανάστες στα νότια σύνορα το 2023», σημείωνε στον ιστοχώρο του τον Δεκέμβριο το αμερικανικό National Public Radio (NPR), υπογραμμίζοντας ότι «αριθμός ρεκόρ ανθρώπων έφτασε στα νότια σύνορα των ΗΠΑ τον περασμένο χρόνο».

Οι Αρχές της Πολιτείας του Τέξας για να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση  έχουν απλώσει συρματοπλέγματα σε σημεία δικής τους επιλογής κοντά στα σύνορα, παρεμποδίζοντας όμως έτσι τις κινήσεις των αμερικανικών ομοσπονδιακών δυνάμεων που θέλουν  να κρατούν τα σύνορα ορθάνοικτα κατόπιν εντολής Μπάιντεν. .

Επιπλέον, το Τέξας θέλει  τα πολιτειακά δικαστήρια να μπορούν να εκδίδουν δικές τους διαταγές απέλασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτήν του την κόντρα με τον Λευκό Οίκο, ο κυβερνήτης του Τέξας Τζ.Αμποτ έχει παράλληλα και ουκ ολίγους υποστηρικτές προερχόμενους από άλλες περιοχές των ΗΠΑ.

Εικοσιπέντε Ρεπουμπλικανοί κυβερνήτες Πολιτειών συνυπέγραψαν κοινή δήλωση με την οποία υπερασπίζονται «το συνταγματικό δικαίωμα που έχει το Τέξας στην αυτοάμυνα» όπως διαμηνύουν.

Παράλληλα το κλίμα αντιπαλότητας μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων  έχει φτάσει στα άκρα. Λογαριασμοί υποστηρικτών του Μπάιντεν  απειλούν με  αναρτήσεις το Τέξας με…  βομβαρδισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.