ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

“STAND WITH TEXAS”: Εθνοφύλακες από 25 Πολιτείες παρατάσσονται στα σύνορα με το Μεξικό – Παρέμβαση της Μόσχας υπέρ των Τεξανών

Απορρίφθηκε το τελεσίγραφο Μπάιντεν - Ν.Μεντβέντεφ προς Ρώσους πολίτες: «Στηρίξτε με κάθε τρόπο τους Τεξανούς»

“STAND WITH TEXAS”: Εθνοφύλακες από 25 Πολιτείες παρατάσσονται στα σύνορα με το Μεξικό – Παρέμβαση της Μόσχας υπέρ των Τεξανών

Στρατό συγκεντρώνουν οι 25 εξεγερμένες πολιτείες των ΗΠΑ για να υπερασπιστούν τα σύνορα του Τέξας από την εισβολή δεκάδων χιλιάδων. σε ημερήσια βάση, παράνομων μεταναστών από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ.

Μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας να κάνει δεκτή την προσφυγή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Μπάιντεν (που λέει να γκρεμιστεί το τείχο και να επιτραπεί η αθρόα είσοδος παράνομων μεταναστών) κάτι που προκάλεσε ακόμα και παρέμβαση της Μόσχας, όλοι θέλουν να στηρίξουν το Τέξας στην απόφασή να σταματήσει την εισβολή στις ΗΠΑ.

Ατέλειωτες σειρές φορτηγών αυτοκινήτων μεταφέρουν στο Τέξας προσωπικό, όπλα και εφόδια.

Δείτε στο ακόλουθο διάγραμμα τι έχει δημιουργήσει το κρίσιμο υπαρξιακό πρόβλημα του Τέξας το οποίο κατ’επέκταση έχει γίνει και πρόβλημα των ΗΠΑ: Από αυτή την Πολιτεία εισέρχονται εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες που εν συνεχεία διασπείρονται σε όλες τις ΗΠΑ!

Όπως πρώτο μετέδωσε στην Ελλάδα το pronews.gr οι κυβερνήτες των 25 Πολιτειών εξέδωσαν κοινή δήλωση δηλώνοντας την απόφασή τους να στηρίξουν το Τέξας και όχι την κυβέρνηση Μπάιντεν.

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον συνάδελφό μας Κυβερνήτη, Γκρεγκ Άμποτ, και την Πολιτεία του Τέξας στη χρήση κάθε εργαλείου και στρατηγικής, συμπεριλαμβανομένων των συρμάτινων περιφράξεων, για την ασφάλεια των συνόρων», αναφέρει η κοινή δήλωση και συνεχίζει:

«Το κάνουμε εν μέρει επειδή η κυβέρνηση Μπάιντεν αρνείται να εφαρμόσει νόμους για τη μετανάστευση που ήδη υπάρχουν και επιτρέπει παράνομα τη μαζική αποφυλάκιση με όρους σε όλη την Αμερική των μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας».

Οι υπογράφοντες είναι οι εξής:

Alabama Gov. Kay Ivey
Alaska Gov. Mike Dunleavy                                                                 

Florida Gov. Ron DeSantis
Georgia Gov. Brian Kemp
Idaho Gov. Brad Little
Indiana Gov. Eric Holcomb
Iowa Gov. Kim Reynolds
Louisiana Gov. Jeff Landry
Mississippi Gov. Tate Reeves
Missouri Gov. Mike Parson
Montana Gov. Greg Gianforte
Nebraska Gov. Jim Pillen
Nevada Gov. Joe Lombardo
New Hampshire Gov. Chris Sununu
North Dakota Gov. Doug Burgum
Ohio Gov. Mike DeWine
Oklahoma Gov. Kevin Stitt
South Carolina Gov. Henry McMaster
South Dakota Gov. Kristi Noem
Tennessee Gov. Bill Lee
Utah Gov. Spencer Cox
Virginia Gov. Glenn Youngkin
West Virginia Gov. Jim Justice
Wyoming Gov. Mark Gordon,
Arkansas Gov. Sarah Huckabee Sanders »

Παρέμβαση έκανε και ο πρώην πρόεδρος Ν.Τραμπ ζητώντας από όλους τους Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες πολιτειών να στείλουν ενισχύσεις στην πολιτεία του Τέξας!

Πριν από λίγο ο κυβερνήτης της Οκλαχόμα ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα Τραμπ και μιλώντας στο Fox, προανήγγειλε ότι στέλνει δυνάμεις Εθνοφρουράς, προκειμένου να ενισχύσει την φύλαξη των συνόρων στο Τέξας  την στιγμή που ο πρόεδρος Μπάιντεν συγκεκριμένα καλεί τον κυβερνήτη του Τέξας να παραδώσει άμεσα τα συνοριακά φυλάκια υπό τον έλεγχο του ομοσπονδιακού στρατού!

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γ.Άμποτ χαρακτήρισε «αντισυνταγματικές και παράνομες»  τις αποφάσεις του προέδρου Μπάιντεν και έστειλε Εθνοφρουρά και Αστυνομία να κλείσουν τα περάσματα και να μην επιτραπεί η αφαίρεση του φράχτη από τους ομοσπονδιακούς κι ενώ εκπνέει το τελεσίγραφο Μπάιντεν.

Την ίδια στιγμή Εθνοφρουροί της Φλόριντα πέρασαν στο Τέξας για να βοηθήσουν τους Τεξάνους, κατόπιν εντολής του κυβερνήτη της Πολιτείας Ρον ΝτεΣάντις.

Μέσα σε όλα αυτά είχαμε και μία εντυπωσιακή παρέμβαση από… την Μόσχα: Ο τέως πρόεδρος της χώρας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ν.Μεντβέντεφ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «Ο σχηματισμός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Τέξας γίνεται όλο και πιο ρεαλιστικός» και κάλεσε τους Ρώσους «να κάνουν οτιδήποτε για να υπερασπίσουν το Τέξας»!

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο σχηματισμός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Τέξας γίνεται όλο και πιο ρεαλιστικός. Αυτό έγραψα στο τέλος του 2022 σε μια χιουμοριστική πρόβλεψη.

Η αμερικανική κυβέρνηση επιδεικνύει πλήρη ανικανότητα να χειριστεί τη μεταναστευτική κρίση που έχει ξεσπάσει σε μια από τις μεγαλύτερες πολιτείες των ΗΠΑ.

 Ο κυβερνήτης του Τέξας αγνοεί με τόλμη τη θέση του Λευκού Οίκου με τον αδύναμο γέρο Μπάιντεν και αρχίζει να ξαναχτίζει συρματοπλέγματα.

Οτιδήποτε πρέπει να κάνουμε για να υπερασπιστούμε το Τέξας έναντι της εισροής μεταναστών που διασχίζουν ανεξέλεγκτα τα νότια σύνορα. 

Άλλο ένα ζωντανό παράδειγμα της αποδυνάμωσης της ηγεμονίας των ΗΠΑ, που συμβαίνει λόγω των ενεργειών των ίδιων των Αμερικανών.

Η επίσημη Ουάσιγκτον, που υποστηρίζει με τόσο ενθουσιασμό τους νεοναζί του Κιέβου και φαινομενικά δεν παρατηρεί τίποτα άλλο, έχει δείξει ότι είναι ανίκανη σε θέματα εσωτερικής πολιτικής. 

Οι σχολαστικές αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι τα θέματα μετανάστευσης εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των ομοσπονδιακών αρχών και όχι της Πολιτείας, είναι αποκομμένες από την πραγματικότητα. 

Λόγω της αδράνειάς τους, αυτές οι αρχές μπορεί τελικά να ωθήσουν τον πληθυσμό του Τέξας, ο οποίος ήδη σκέφτεται σοβαρά την απόσχιση, σε οριακό σημείο. 

Η ιστορία καταγράφει περιπτώσεις όπου μεμονωμένα κράτη προσπάθησαν να χωρίσουν τους δρόμους τους με τις Ηνωμένες Πολιτείες και να σχηματίσουν μια συνομοσπονδία. 

Όλα αυτά οδήγησαν σε έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο, που στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες και χιλιάδες ανθρώπους.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η Αμερική μπορεί να αντιμετωπίσει μια ανεπίλυτη συνταγματική κρίση και να βυθιστεί σε μια παρατεταμένη άβυσσο μιας νέας, πιθανώς ακόμη πιο καταστροφικής, εμφύλιας αντιπαράθεσης. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δυτικός κόσμος θα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, φοβούμενος το αμερικανικό χάος. Ωστόσο, αυτά είναι δικά τους προβλήματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.