ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Στην Αλγερία ο Σεργκέι Σουροβίκιν, μετά την αποστρατεία του

Εικονίζεται να φοράει χακί στολή και να είναι αξύριστος

Στην Αλγερία ο Σεργκέι Σουροβίκιν, μετά την αποστρατεία του

Ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν βρίσκεται στην Αλγερία, συμμετέχοντας σε αντιπροσωπεία του υπουργείου Άμυνας, έχοντας κατά τα φαινόμενα επιστρέψει στα επίσημα καθήκοντά του αφού θεωρήθηκε ύποπτος για συνεργασία με την οργάνωση Wagner.

Αυτό ανέφερε η εφημερίδα Kommersant επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στον στρατηγό.

Η εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφίες του Σουροβίκιν, ο οποίος εικονίζεται να φοράει χακί στολή και αξύριστος και λέει ότι τραβήχτηκε στην Αλγερία, χώρα που αποτελεί σημαντικό πελάτη της ρωσικής βιομηχανίας όπλων.

Οι φωτογραφίες του Σουροβίκιν είχαν αναρτηθεί από την Τρίτη στον λογαριασμό στο Facebook του Μεγάλου Τεμένους Αμπντελχαμίντ Μπεν Μπαντίς του Οράν αλλά μόλις σήμερα δημοσιεύτηκαν στον ρωσικό Τύπο. Σε μια από αυτές εικονίζεται μαζί με τον ιμάμη Άμπου Αμπντάλα Ζεμπάρ.

Ο Σουροβίκιν, ο «στρατηγός Αρμαγεδδών», όπως τον αποκαλούν λόγω της τακτικής των ισοπεδωτικών βομβαρδισμών που χρησιμοποίησε στη Συρία, είχε τεθεί επικεφαλής των ρωσικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία για μικρό χρονικό διάστημα αλλά απομακρύνθηκε τον Ιανουάριο.

Ήταν δημοφιλής στους επικριτές της ρωσικής ηγεσίας, στους οποίους συγκαταλεγόταν και ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο επικεφαλής της Wagner που σκοτώθηκε τον Αύγουστο όταν συνετρίβη το αεροπλάνο του. Ο στρατηγός είχε επαινέσει δημοσίως τον Πριγκόζιν.

Μετά την ανταρσία της Wagner εξαφανίστηκε και πολλά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι είχε πέσει σε δυσμένεια και ότι σε βάρος του διεξαγόταν έρευνα. Η εφημερίδα New York Times έγραψε ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πίστευαν ότι γνώριζε εκ των προτέρων για την ανταρσία. Τον Αύγουστο το ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA μετέδωσε ότι είχε απομακρυνθεί από την ηγεσία των αεροδιαστημικών δυνάμεων, την οποία ανέλαβε προσωρινά ο αναπληρωτής του, Βίκτορ Αφζάλοφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Κρεμλίνο είχε αρνηθεί να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τον Σουροβίκιν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.