ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Στη Νότια Κορέα ο διευθυντής του ΔΟΑΕ: «Βράζουν» οι πολίτες για τη ρίψη ραδιενεργών υδάτων στη Φουκουσίμα

Ο Ρ.Γκρόσι βρέθηκε αντιμέτωπος με οργισμένες διαδηλώσεις από οργανώσεις πολιτών

Στη Νότια Κορέα ο διευθυντής του ΔΟΑΕ: «Βράζουν» οι πολίτες για τη ρίψη ραδιενεργών υδάτων στη Φουκουσίμα

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), δήλωσε εν μέσω διεθνών αντιδράσεων, πως είναι «απολύτως λογικό» το γεγονός ότι η σχετιζόμενη απόρριψη επεξεργασμένων ραδιενεργών υδάτων από τη Φουκουσίμα να προκαλεί ενδιαφέρον.

Ο Ραφαέλ Γκρόσι δήλωσε ακόμη πως αντιλαμβάνεται ότι συνεχίζουν να υπάρχουν ανησυχίες για το σχέδιο, αλλά πρόσθεσε ότι η έκθεση που δημοσίευσε ο IAEA διαπιστώνει ότι η διαδικασία «συμβαδίζει με τις διεθνή πρότυπα ασφαλείας» εάν εκτελεστεί κατά το σχέδιο.

Ο Ρ.Γκρόσι συναντήθηκε με μέλη του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος της Νότιας Κορέας, που εξέφρασαν δημοσίως ισχυρές ανησυχίες για το σχέδιο της Ιαπωνίας και επέκριναν τα ευρήματα του IAEA.

«Το παρόν ζήτημα έχει συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον και αυτό είναι απολύτως λογικό διότι οι ενέργειες και ο τρόπος με τον οποίο θα το αντιμετωπίζει η Ιαπωνία… θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις», τόνισε ο Ρ.Γκρόσι στη συνάντηση.

Αντιδράσεις στην Νότια Κορέα για τα ύδατα της Φουκουσίμα

Μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος που προεδρεύει ειδικής επιτροπής για το θέμα αυτό δήλωσε ότι τα ευρήματα του ΙΑΕΑ έχουν «ελλείψεις» και ότι οι εκτεταμένες ανησυχίες της κοινής γνώμης για την ασφάλεια στη χώρα είναι «δικαιολογημένες και λογικές».

«Λυπούμαστε ιδιαιτέρως που ο IAEA κατέληξε ότι το σχέδιο της Ιαπωνίας για απόρριψη μολυσμένου ύδατος από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα πληροί τα διεθνή πρότυπα», δήλωσε στον Ρ.Γκρόσι ο Γουί Σονγκ-γκον, πρόεδρος της επιτροπής.

Ο Ρ.Γκρόσι βρέθηκε αντιμέτωπος με οργισμένες διαδηλώσεις από οργανώσεις πολιτών όταν έφθασε στη Νότια Κορέα την Παρασκευή από την Ιαπωνία ενώ και χθες έγιναν πορείες στους δρόμους κατά του σχεδίου.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας δήλωσε την Παρασκευή ότι σέβεται την έκθεση του IAEA και πως η δική της ανάλυση κατέληξε ότι η απόρριψη δεν θα έχει «ουσιαστικό αντίκτυπο» στα ύδατά της.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουενμπίν επέκρινε την Τετάρτη τις κινήσεις σχετικά με την απόρριψη των υδάτων και απείλησε ότι θα αντιδράσει εάν προχωρήσει το σχέδιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και η Βόρεια Κορέα επίσης επέκρινε τη στήριξη του ΙΑΕΑ στα σχέδια της Ιαπωνίας χαρακτηρίζοντάς την «άδικη» και ένδειξη ότι εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά, επικαλούμενη τις προσπάθειες του Οργανισμού αυτού να περιορίσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.