Στην υπόθεση «κατάσχεση ρωσικών κεφαλαίων στην Ευρώπη» να δούμε στο τέλος «ποιος θα φάει το ξύλο»...

Στις ΗΠΑ θα μεταβούν την Πέμπτη οι ηγέτες της ΛΔ Κονγκό και της Ρουάντα: Θα υπογράψουν ειρηνευτική συμφωνία

Τι ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

Στις ΗΠΑ θα μεταβούν την Πέμπτη οι ηγέτες της ΛΔ Κονγκό και της Ρουάντα: Θα υπογράψουν ειρηνευτική συμφωνία

Στην Ουάσιγκτον αναμένεται να μεταβούν την Πέμπτη (4/12) οι ηγέτες της Ρουάντα και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, οι οποίοι θα υπογράψουν ειρηνευτική συμφωνία.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η συνάντηση αυτή είναι το επιστέγασμα της συμφωνίας που επιτεύχθηκε τον Ιούνιο, με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ, την οποία είχαν υπογράψει οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών. Τον Νοέμβριο συμφωνήθηκε επίσης ένα κοινό οικονομικό πλαίσιο.

Οι αντάρτες της οργάνωσης Μ-23, που στηρίζονται από τη Ρουάντα, με μια αιφνιδιαστική προέλαση, κατέλαβαν φέτος τις δύο μεγαλύτερες πόλεις του ανατολικού Κονγκό, μια εξέλιξη που αύξησε τους φόβους για το ξέσπασμα ενός ευρύτερου πολέμου στην περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.