ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Συνελήφθη στη Σουηδία μέλος της σπείρας που «ξάφρισε» τις θυρίδες στη Νέα Σμύρνη

Τέσσερις τράπεζες είχαν βάλει στο στόχαστρό τους οι Κολομβιανοί διαρρήκτες

Συνελήφθη στη Σουηδία μέλος της σπείρας που «ξάφρισε» τις θυρίδες στη Νέα Σμύρνη

Συνελήφθη στη Σουηδία ένας από τους Κολομβιανούς διαρρήκτες που είχαν «ξαφρίσει» τις πέντε θυρίδες σε τράπεζα της Νέας Σμύρνης, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Πώς δρούσαν  

Οι Κολομβιανοί διαρρήκτες, όπως αποδεικνύεται από την έρευνα της Αστυνομίας, ήταν εκπαιδευμένοι για να «τρυπούν» στις τράπεζες.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, έχουν ληστέψει θυρίδες στην κεντρική Ευρώπη, στη Φινλανδία και στις ΗΠΑ.

Για τη δράση τους, μάλιστα, στη χώρα μας είχαν ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο, το οποίο περιελάμβανε την παρακολούθηση και άλλων τραπεζών, όπως προκύπτει από την έρευνα του Τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., οι τρεις Κολομβιανοί είχαν βάλει στο μάτι άλλες τέσσερις τράπεζες εκτός από το υποκατάστημα της Νέας Σμύρνης, από το οποίο άδειασαν πέντε θυρίδες το 2022.

Οι διαρρήκτες έφτασαν στη χώρα μας κάποιες μέρες νωρίτερα και επισκέφθηκαν οι ίδιοι τα υποκαταστήματα τραπεζών σε Κηφισιά, Μαρούσι, Γλυφάδα αλλά και ένα ακόμη υποκατάστημα στη Νέα Σμύρνη.

Οι Κολομβιανοί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τραβούσαν ακόμη και βίντεο από το εσωτερικό των τραπεζών, προκειμένου να μελετούν τα πάντα και να είναι προετοιμασμένοι για τα χτυπήματά τους.

Έτσι, με χειρουργικές μάσκες για τον κορωνοϊό χτύπησαν τον Ιούλιο του 2022 στο υποκατάστημα της τράπεζας στη Νέα Σμύρνη, προσποιούμενοι τους πελάτες.

Μάλιστα, για περίπου δυόμιση ώρες δρούσαν ανενόχλητοι και έφυγαν ο καθένας ξεχωριστά.

Οι τρεις Κολομβιανοί έφυγαν από τη χώρα μας με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έφυγαν την ίδια μέρα του χτυπήματος στην τράπεζα της Νέας Σμύρνης για την Ισπανίας ενώ έφτασαν στην Ελλάδα από τη Σερβία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.