ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Συρία: Αμερικανική επιδρομή με στόχο ανώτερο ηγέτη της Αλ-Κάιντα

Δεν διευκρινίζεται ούτε το όνομα του ηγέτη της Αλ-Κάιντα, ούτε αν η επιχείρηση είχε επιτυχία

Συρία: Αμερικανική επιδρομή με στόχο ανώτερο ηγέτη της Αλ-Κάιντα

Επιδρομή στη βορειοδυτική Συρία με στόχο έναν ηγέτη της αλ-Κάιντα πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με γραπτή δήλωση της Κεντρικής Διοίκησης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Στις 11:42 π.μ. τοπική ώρα της 3ης Μαΐου, δυνάμεις της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ πραγματοποίησαν μονομερές πλήγμα στη Βορειοδυτική Συρία με στόχο έναν ανώτερο ηγέτη της Αλ-Κάιντα», αναφέρεται στη δήλωση, χωρίς να ανακοινώνεται κάποιο όνομα ούτε να διευκρινίζεται αν ο εν λόγω ηγέτης σκοτώθηκε.

Το πλήγμα πραγματοποιήθηκε μερικές ημέρες αφότου η Τουρκία ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις της σκότωσαν τον επικεφαλής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην ίδια ζώνη της βορειοδυτικής Συρίας, την οποία ελέγχουν υποστηριζόμενοι από την Τουρκία αντάρτες.

Κάτοικοι της περιοχής είπαν στο Reuters πως άκουσαν τρεις μεγάλες εκρήξεις που έμοιαζαν με αεροπορικά πλήγματα.

Τα Λευκά Κράνη, μια δύναμη διάσωσης στα τμήματα της Συρίας που ελέγχονται από την αντιπολίτευση, ανακοίνωσαν πως ένα άγνωστης ταυτότητας μη επανδρωμένο αεροσκάφος πραγματοποίησε πλήγμα στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ και σκότωσε ένα βοσκό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ, το πρώην συριακό παρακλάδι της αλ-Κάιντα, ελέγχει εδάφη στη βορειοδυτική Συρία και ο πολιτικός κλάδος της οργάνωσης ελέγχει επίσης πολιτικές διοικήσεις στην περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.