
Τα καρτέλ κτυπούν στο Μεξικό την κυβέρνηση και την κατηγορούν ότι συνεργάζεται με τις ΗΠΑ.
Η επιχείρηση των μεξικανικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε σε περιοχή του δυτικού τμήματος της χώρας και είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν σφοδρές συγκρούσεις, οδομαχίες και επεισόδια σε διάφορες πόλεις της Πολιτείας Χαλίσκο.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Αναφορές κάνουν λόγο για μπλόκα σε κεντρικούς οδικούς άξονες, πυρπολήσεις οχημάτων και ανταλλαγές πυρών μεταξύ ενόπλων και δυνάμεων ασφαλείας.
Το CJNG, ένα από τα πλέον ισχυρά και βίαια καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό, φέρεται να κατηγορεί ανοιχτά την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι ενεργεί κατ’ εντολή και σε συντονισμό με τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.