Ταϊλάνδη: Ο 34χρονος πρώην αστυνομικός πυροβόλησε παιδιά ενώ κοιμόντουσαν – Σκότωσε και έγκυο δασκάλα

24 τα παιδιά που σκότωσε ο μακελάρης

Ταϊλάνδη: Ο 34χρονος πρώην αστυνομικός πυροβόλησε παιδιά ενώ κοιμόντουσαν – Σκότωσε και έγκυο δασκάλα

Σοκαρισμένη από την πιο πολύνεκρη ένοπλη επίθεση στην ιστορία της παραμένει η Ταϊλάνδη η οποία θρηνεί τον θάνατο 38 ατόμων, ανάμεσά τους 24 παιδιά, μετά το δολοφονικό αμόκ του 34χρονου πρώην αστυνομικού Πάνια Καμράπ την Πέμπτη (7/10).

Ο 34χρονος ο οποίος ήταν οπλισμένος με περίστροφο, καραμπίνα και μαχαίρι σκότωσε ακόμα και παιδιά ηλικίας 2 ετών αφού μπούκαρε σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο μέσα στο οποίο βρίσκονταν παιδιά που κοιμόντουσαν, όπως αποκάλυψε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Κατά την ίδια πηγή την ώρα της επίθεσης στον παιδικό σταθμό της πόλης Ουτάι Σαουάν βρίσκονταν περίπου 30 παιδιά.

Στην αρχή ο μακελάρης πυροβόλησε και σκότωσε 4-5 μέλη του προσωπικού ανάμεσα στους οποίους και μια δασκάλα η οποία ήταν οχτώ μηνών έγκυος πριν τελικά να κατευθυνθεί και να σκοτώσει τα παιδιά που κοιμόντουσαν.

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε σε τηλεοπτικό σταθμό της Ταϊλάνδης ότι οι υπεύθυνοι του σταθμού κλείδωσαν την πόρτα όταν είδαν τον 34χρονο να πλησιάζει κρατώντας περίστροφο στο χέρι. Ο ίδιος, ωστόσο, πυροβόλησε για να μπουκάρει.

Κατά την ίδια μαρτυρία μια από τις δασκάλες σκοτώθηκε «την ώρα που κρατούσε ένα παιδί στην αγκαλιά της». «Δεν πίστευα ότι θα σκοτώσει παιδιά, αλλά πυροβόλησε την πόρτα και μπήκε έτσι μέσα στο δωμάτιο» πρόσθεσε η ίδια γυναίκα.

Μετά το μακελειό ο 34χρονος αστυνομικός ο οποίος είχε απολυθεί πριν από έναν χρόνο καθώς είχε εμπλακεί σε υπόθεση ναρκωτικών, κατευθύνθηκε στο σπίτι του όπου πυροβόλησε και σκότωσε την γυναίκα του και το παιδί τους πριν τελικά να βάλει τέλος και στην ίδια του τη ζωή. tailandi-drastis2

Μια ιστορία ελπίδας

Πιο τυχερός στάθηκε ο μικρός Σουμάι, η μητέρα του οποίου μίλησε στο Sky News για ό,τι έζησε το παιδί της αλλά και η ίδια λόγω του 34χρονου πρώην αστυνομικού. Όπως είπε η μητέρα του παιδιού, επέζησε παρά το γεγονός ότι είχε δύο σφαίρες στο κεφάλι του με τον μακελάρη να το μαχαιρώνει και στο κεφάλι.

Η μητέρα του μικρού αγοριού περιέγραψε πώς λιποθύμησε όταν μπήκε στο σχολείο και είδε πτώματα και αίματα παντού.

Όταν είδε το παιδί της να μπαίνει σε ασθενοφόρο, το ακολούθησε: «Κρατούσα τα πόδια του και του έλεγε να είναι δυνατός».

Η ίδια, εμφανώς σοκαρισμένη, αναφέρθηκε τέλος και στον τελευταίο διάλογο που είχε μαζί του το μοιραίο πρωί καθώς ο Σουμάι την ικέτεψε να μην πάει σχολείο «και εγώ τον υποχρέωσα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
tailandi-paidi
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.