ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ταϊβάν: Κινέζικα πολεμικά αεροσκάφη και πλοία συνεχίζουν να επιχειρούν γύρω από τη νήσο

Η Κίνα επιχειρεί να εκφοβίσει την Ταϊβάν

Ταϊβάν: Κινέζικα πολεμικά αεροσκάφη και πλοία συνεχίζουν να επιχειρούν γύρω από τη νήσο

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα πως κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία συνεχίζουν να επιχειρούν γύρω από τη νήσο, παρότι έχουν περάσει πλέον 24ωρα μετά την ανακοίνωση της Κίνας πως τα τριήμερα γυμνάσια που οργάνωσε ολοκληρώθηκαν.

Κατά το υπουργείο Άμυνας, συνολικά 26 αεροσκάφη και επτά πολεμικά πλοία εντοπίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ως τις 06:00 (τοπική ώρα· στη 01:00 ώρα Ελλάδας). Εξ αυτών, 14 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη πέρασαν τη διάμεση γραμμή του στενού της Ταϊβάν και εισήλθαν στην ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας (ADIZ) της νήσου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Χθες Τετάρτη, το υπουργείο έκανε λόγο για 35 αεροσκάφη και οκτώ πολεμικά πλοία.

Η Κίνα επιχειρεί να εκφοβίσει την Ταϊβάν

Οι συνεχιζόμενες επιδείξεις δύναμης της Κίνας μοιάζουν να έχουν σκοπό να εκφοβίσουν τις αρχές της Ταϊβάν, να διαγράψουν οποιαδήποτε προοπτική επίσημης ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της νήσου, που το Πεκίνο χαρακτηρίζει κινεζική επαρχία προορισμένη να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα, χωρίς να αποκλείει τη χρήση βίας για αυτό, παρότι από το τέλος του κινεζικού εμφυλίου πολέμου το 1949 η Ταϊπέι έχει δική της κυβέρνηση.

Τα τριήμερα γυμνάσια επισήμως τερματίστηκαν τη Δευτέρα. Επρόκειτο για την αντίδραση του Πεκίνου στη συνάντηση της εθνικίστριας προέδρου της Ταϊβάν, της Τσάι Ινγκ-γουέν, με τον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον Κέβιν Μακάρθι, στην Καλιφόρνια την περασμένη εβδομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.