ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ταϊβάν: Μαχητικά αεροσκάφη της Κίνας παραβίασαν τη ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας

Η Ταϊπέι καταγγέλλει πως το Πεκίνο αύξησε κατακόρυφα τον αριθμό των παραβιάσεων στο νοτιοδυτικό τμήμα της ζώνης τα δύο τελευταία χρόνια

Ταϊβάν: Μαχητικά αεροσκάφη της Κίνας παραβίασαν τη ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα πως τις τελευταίες 24 ώρες 21 μαχητικά αεροσκάφη της Αεροπορίας της Κίνας παραβίασαν τη ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας (air defense identification zone, ADIZ) της νήσου.

Το υπουργείο διευκρίνισε πως επρόκειτο για 17 μαχητικά J-10 (σ.σ. συγκρίσιμα από τη σκοπιά των δυνατοτήτων με το αμερικανικό F-16) και 4 μαχητικά J-16 (σ.σ. κινεζική τροποποιημένη εκδοχή του σοβιετικού σχεδιασμού Σουχόι Su-27), τα οποία παραβίασαν τον νοτιοδυτικό τομέα της ADIZ, δίνοντας στη δημοσιότητα χάρτη με την πορεία που ακολούθησαν.

Η ADIZ της Ταϊβάν είναι αρκετά ευρύτερη από τον καθεαυτό εναέριο χώρο της νήσου. Περιλαμβάνει τμήμα του κινεζικού εναέριου χώρου, ως ακόμη και της ηπειρωτικής Κίνας.

Η Ταϊπέι καταγγέλλει πως το Πεκίνο αύξησε κατακόρυφα τον αριθμό των παραβιάσεων στο νοτιοδυτικό τμήμα της ζώνης τα δύο τελευταία χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το νησί 23 εκατομμυρίων κατοίκων ζει υπό τη μόνιμη απειλή εισβολής του κινεζικού στρατού. Από το τέλος του κινεζικού εμφυλίου πολέμου (1949), το Πεκίνο χαρακτηρίζει την Ταϊβάν αποσκιρτήσασα κινεζική επαρχία, προορισμένη να επανενωθεί μια μέρα με την ηπειρωτική χώρα, διά της βίας αν απαιτείται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.