Τελεσίγραφο Σ.Λαβρόφ σε ΝΑΤΟ: Αν στείλετε στρατεύματα στην Ουκρανία θα έχουμε πόλεμο

«Θα μπορούσε να οδηγήσει δυνητικά σε άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ NATO και Ρωσίας» είπε χαρακτηριστικά

Τελεσίγραφο Σ.Λαβρόφ σε ΝΑΤΟ: Αν στείλετε στρατεύματα στην Ουκρανία θα έχουμε πόλεμο

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Δύση και το ΝΑΤΟ έστειλε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος τόνισε ότι τυχόν επιστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε πόλεμο. 

«Η αποστολή ειρηνευτικής δύναμης από πλευράς Δύσης στο έδαφος της Ουκρανίας θα μπορούσε να οδηγήσει δυνητικά σε άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ NATO και Ρωσίας», τόνισε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το Reuters.

Την περασμένη εβδομάδα η Πολωνία ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει επισήμως μια πρόταση για την ανάπτυξη μιας διεθνούς ειρηνευτικής αποστολής στην Ουκρανία κατά την επόμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Ελπίζω να αντιλαμβάνονται τι λένε», είπε ο Λαβρόφ στο προσωπικό και στους φοιτητές του Κρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας.

«Αυτή θα είναι η ευθεία αντιπαράθεση μεταξύ των Ρώσων και των ενόπλων δυνάμεων του ΝΑΤΟ, την οποία όλοι, όχι μόνο έχουν προσπαθήσει να αποφύγουν, αλλά έχουν πει ότι δεν θα πρέπει να συμβαίνει και στη θεωρία», είπε ο Λαβρόφ.

«Η ουκρανική πλευρά αλλάζει συνεχώς θέση στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία», είπε επίσης αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις Μόσχας-Κιέβου ο Σ.Λαβρόφ. Τόνισε ακόμη ότι οι δηλώσεις του Κιέβου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος αποσκοπούν στην παράταση της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Σ.Πεσκόφ: «Θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά μόνον αν απειληθεί η Ρωσία»

«Φιλοξενούμενος» της Κριστιάν Αμανπούρ στο CNN ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ο οποίος όπως ήταν λογικό αντιμετώπισε μια σειρά καυτών ερωτήσεων για την ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας στην Κριστιάν Αμανπούρ δεν απέκλεισε την χρήση πυρηνικών από τη Ρωσία, ξεκαθάρισε όμως πως αυτό θα συνέβαινε «μόνο εάν απειλείτο η ίδια η ύπαρξή της».

Επίσης, υποστήριξε ότι όλα πάνε βάσει του αρχικού σχεδίου και ότι κανείς δεν πίστευε ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα διαρκούσε μόνο δυο μέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.