ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Θρίλερ με κινεζικό υποβρύχιο: Φέρεται να εγκλωβίστηκε σε παγίδα που προοριζόταν για δυτικά σκάφη – 55 νεκροί

Το Πεκίνο διαψεύδει το περιστατικό

Θρίλερ με κινεζικό υποβρύχιο: Φέρεται να εγκλωβίστηκε σε παγίδα που προοριζόταν για δυτικά σκάφη – 55 νεκροί

Σύμφωνα με μυστική έκθεση της βρετανικής αντικατασκοπείας 55 Κινέζοι ναύτες σκοτώθηκαν όταν το υποβρύχιό τους έπεσε σε παγίδα στην Κίτρινη Θάλασσα. 

Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν το ατύχημα με κινεζικό πυρηνικό υποβρύχιο, το οποίο εγκλωβίστηκε σε παγίδα που προοριζόταν για βρετανικά σκάφη, στην Κίτρινη Θάλασσα, ανάμεσα σε Νότια Κορέα και Κίνα. 

Η έκθεση της βρετανικής αντικατασκοπείας αναφέρει ότι οι Κινέζοι ναύτες έχασαν τη ζωή τους μετά την καταστροφή του συστήματος ανανέωσης οξυγόνου, με συνέπεια τη δηλητηρίασή τους.

Νεκρός είναι και ο πλοίαρχος του υποβρυχίου PLA Navy «093-417», καθώς και άλλοι 21 αξιωματικοί.

Επισήμως, η Κίνα αρνήθηκε το περιστατικό. Από την έκθεση φαίνεται ότι το Πεκίνο αρνήθηκε να ζητήσει διεθνή βοήθεια.

Η έκθεση του Ηνωμένου Βασιλείου γράφει: «Η υπηρεσία πληροφοριών αναφέρει ότι στις 21 Αυγούστου σημειώθηκε ένα ατύχημα στο πλοίο κατά την εκτέλεση αποστολής στην Κίτρινη Θάλασσα.

Το περιστατικό συνέβη στις 08.12 τοπική με αποτέλεσμα 55 μέλη του πληρώματος: 22 αξιωματικοί, 7 δόκιμοι αξιωματικοί, 9 υπαξιωματικοί, 17 ναύτες. Μεταξύ των νεκρών είναι ο συνταγματάρχης Xue Yong-Peng.

Το υποβρύχιο χτύπησε μια αλυσίδα και ένα εμπόδιο αγκύρωσης που χρησιμοποιήθηκε από το κινεζικό ναυτικό για να παγιδεύσει υποβρύχια των ΗΠΑ και των συμμάχων.

Αυτό οδήγησε σε βλάβες των συστημάτων ανανέωσης οξυγόνου, που χρειάστηκαν έξι ώρες για την επισκευή και την ανάδυση στην επιφάνεια του σκάφους. Το ενσωματωμένο σύστημα οξυγόνου δηλητηρίασε το πλήρωμα μετά από μια καταστροφική βλάβη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.