ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

TikTok: Σοκάρει το νέο επικίνδυνο trend – Άντρες περιγράφουν πως θα σκότωναν γυναίκες σε ραντεβού! (βίντεο)

«Πάμε πικνίκ και βγάζω μαχαίρι για να κόψω φρούτα. Αντ’ αυτού σου κόβω το λαιμό»

TikTok: Σοκάρει το νέο επικίνδυνο trend – Άντρες περιγράφουν πως θα σκότωναν γυναίκες σε ραντεβού! (βίντεο)

Η νέα ανησυχητική τάση στο TikTok θέλει άνδρες να δημοσιεύουν βίντεο στα οποία φαντασιώνονται ότι πραγματοποιούν γυναικοκτονίες σε ραντεβού.

Όλα τα βίντεο ακολουθούν μια παρόμοια μορφή, όπου οι άνδρες κοιτάζουν την κάμερά τους, ακούγοντας ένα απόσπασμα από το τραγούδι Lost του Frank Ocean.

Στην οθόνη εμφανίζονται λεζάντες, που περιγράφουν λεπτομερώς τις βίαιες φαντασιώσεις που οι άνδρες λένε ότι θέλουν να πραγματοποιήσουν, και συχνά τελειώνουν με τη λέξη «lol», υποδηλώνοντας ότι υποτίθεται ότι είναι αστείες.

Πολλά από τα βίντεο έχουν πλέον αφαιρεθεί από το TikTok, η οποία λέει ότι δεν επιτρέπει συμπεριφορές μίσους ή βίαιες απειλές κατά ομάδων ή ατόμων.

Ένα από τα βίντεο, το οποίο έχει πλέον αφαιρεθεί από την πλατφόρμα, δείχνει τον δημιουργό να ποζάρει πίσω από τη λεζάντα, η οποία λέει: «Φανταστείτε ότι πάμε σε ένα χαριτωμένο ραντεβού για πικνίκ και βγάζω ένα μαχαίρι για να κόψω μερικά φρούτα. Αλλά αντ’ αυτού σου κόβω το λαιμό και εσύ απλά πεθαίνεις lol».

@bekahdayyy

This trend is not funny. Y’all are not funny. DV isn’t a joke, y’all are sick. #VenmoSpringBreak #macysownyourstyle #AerieREAL #fyp #trend #exposethem

♬ Lost – Frank Ocean

Ωστόσο, η Woman’s Aid, μια βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση που αγωνίζεται για τον τερματισμό της ενδοοικογενειακής κακοποίησης κατά των γυναικών και των παιδιών, δήλωσε στη Daily Mail ότι το να αστειεύεσαι για τη βία κατά των γυναικών ενέχει τον κίνδυνο να εξομαλύνει και να διαιωνίσει τη βία αυτή.

Σε ένα διαγραμμένο βίντεο εμφανίζεται μια λεζάντα που γράφει: «Φαντάσου ότι σε πηγαίνω στο Γκραντ Κάνιον για το πρώτο μας ραντεβού και σε σπρώχνω από τον γκρεμό και πεθαίνεις».

Σε άλλα βίντεο που δημοσιεύτηκαν εμφανίζονται λεζάντες όπως: «Φαντάσου να πηγαίναμε σε ραντεβού για μίνι γκολφ και να άρχιζα να σε χτυπάω με το μπαστούνι του γκολφ και μετά να πεθάνεις lol».

Και ένα ακόμη TikTok έγραφε: «Φαντάσου να βλέπουμε μια ταινία στο κρεβάτι μου και μετά να αρχίσω να σε χτυπάω με το μαξιλάρι μου και να πεθάνεις lol». Η ενοχλητική μόδα ενέπνευσε μια άλλη τάση, όπου οι γυναίκες χρήστες χρησιμοποιούν το TikTok για να ξεμπροστιάσουν αυτούς που οραματίζονται νεκρές γυναίκες και δεν έχουν κανένα θέμα ώστε να ανεβάζουν βίντεο που περιγράφουν πώς θα πραγματοποιούσαν μια τέτοια απεχθή πράξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας εκπρόσωπος του TikTok δήλωσε στη Mail: «Ο μισογυνισμός δεν έχει θέση στο TikTok. Το περιεχόμενο που προωθεί συμπεριφορές μίσους και βία κατά των γυναικών αντιβαίνει σε όλα όσα πρεσβεύουμε ως μια ασφαλής και χωρίς αποκλεισμούς πλατφόρμα και θα αφαιρείται»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.