To Iράν παραλαμβάνει τα πρώτα Su-35 την επόμενη εβδομάδα! – Τα πρώτα νέα μαχητικά για την Τεχεράνη μετά από τέσσερις δεκαετίες

Τα μαχητικά 4++ γενιάς η πρώτη σοβαρή απάντηση στην αεροπορική υπεροπλία του Ισραήλ

To Iράν παραλαμβάνει τα πρώτα Su-35 την επόμενη εβδομάδα! – Τα πρώτα νέα μαχητικά για την Τεχεράνη μετά από τέσσερις δεκαετίες

Το Ιράν αναμένεται να παραλάβει την πρώτη παρτίδα ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-35 την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr και έτσι η ιρανική Αεροπορία θα ενισχυθεί για πρώτη φορά με νέα μαχητικά μετά από τέσσερις δεκαετίες.

Τα νέα μαχητικά αποτελούν απειλή για το Ισραήλ.

Θεωρείτε ότι η παταγώδης αποτυχία των δημοσκοπήσεων ως προς την πρόβλεψη του αποτελέσματος των τουρκικών εκλογών μπορεί να επαναληφθεί και στις ελληνικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή;

  • Όχι (9%, 1.434 Votes)
  • Ναι (78%, 11.894 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 217 Votes)
  • Ίσως ναι (9%, 1.380 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (2%, 245 Votes)

Σύνολο ψήφων: 15.170

Loading ... Loading ...

Σημειώνεται ότι από πέρσι την άνοιξη Ιρανοί πιλότοι έχονυ μεταβεί στην Ρωσία για εκπαίδευση.

Το Μάρτιο του 2019 η Αίγυπτος είχε ανακοινώσει την παραγγελία 24 μαχητικών Su-35E (εξαγωγική έκδοση του Su-35S). Στις 19 Μαΐου του 2020 η Ρωσία ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής των αιγυπτιακών Flanker. Μέχρι και το Μάιο του 2022 είχαν βγει από την γραμμή παραγωγής 19 Su-35E.

Η πώληση όμως τελικά ματαιώθηκε εξαιτίας νόμου CAATSA ο οποίος προβλέπει κυρώσεις σε χώρες που αγοράζουν πολεμικό άλλο υλικό από εχθρούς των ΗΠΑ. Κατά συνέπεια ο συγκεκριμένος νόμος έγινε αιτία, όπως διαφαίνεται, το Ιράν να προμηθευτεί νέα μαχητικά

Αυτό έρχεται στο πλαίσιο της αυξανόμενης συνεργασίας μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας υπό το φως των δυτικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στο Ιράν και της υπογραφής συμφωνιών για την ενίσχυση της οικονομικής, εμπορικής και στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ιράν θα αποκτήσει 24 ρωσικά μαχητικά, εκτός από συστήματα αεράμυνας, πυραύλους και ελικόπτερα από τη Ρωσία στο εγγύς μέλλον.

Παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ σχετικά με τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας και την απειλή τους να επιβάλει κυρώσεις σε οποιαδήποτε χώρα συναλλάσσεται με ιρανικές δυνάμεις, το Ιράν και η Ρωσία συνεχίζουν να ενισχύουν τις στρατιωτικές τους σχέσεις.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η ιρανική Αεροπορία διαθέτει ποικιλία πολεμικών αεροσκαφών από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων ρωσικών, κινεζικών, αμερικανικών και γαλλικών αεροσκαφών και εργάζεται για την ενίσχυση των στρατιωτικών της δυνατοτήτων.

Το Ιράν ανακοίνωσε, τον περασμένο Μάρτιο, ότι είχε συνάψει σύμβαση με τη Ρωσία για την αγορά μαχητικού αεροσκάφους Su-35 και το πρακτορείο «IRNA» δήλωσε ότι μετά την άρση της απαγόρευσης που επέβαλε τα Ηνωμένα Έθνη για την αγορά συμβατικών όπλων τον Οκτώβριο του 2020 , κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Τεχεράνη υπέγραψε σύμβαση για την αγορά πολεμικών αεροσκαφών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξήγγειλαν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και του Ιράν λόγω της στρατιωτικής συνεργασίας τους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν ολοένα και περισσότερες ενδείξεις ότι η Ρωσία και το Ιράν επεκτείνουν την «άνευ προηγουμένου στρατιωτική συνεργασία τους» η οποία θα βοηθήσει τη Μόσχα να παρατείνει τον πόλεμο στην Ουκρανία ενώ συνιστά απειλή για τους γείτονες της Τεχεράνης, προειδοποίησε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

«Χρησιμοποιούμε τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να καταγγείλουμε και να κλονίσουμε αυτές τις δραστηριότητες και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα», είπε ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον θα ανακοινώσει νέες κυρώσεις εντός των επόμενων ημερών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, το Ιράν εξοπλίζει τη Ρωσία με επιθετικά drone καμικάζι και έχει παραδώσει περισσότερα από 400 από τον περασμένο Αύγουστο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.