Το ότι πουλάνε τα ισραηλινά αντιαεροπορικά οι ίδιοι άνθρωποι που πούλησαν το Predator, μόνο στην Ελλάδα μπορεί να συμβεί...

Το Ιράν προειδοποιεί τη Βουλγαρία – Αίτημα για ελληνικούς Patriot από τους Βούλγαρους

Η Σόφια εξετάζει μέτρα προστασίας μετά τις προειδοποιήσεις της Τεχεράνης

Το Ιράν προειδοποιεί τη Βουλγαρία – Αίτημα για ελληνικούς Patriot από τους Βούλγαρους

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Το Ιράν προειδοποίησε τη Βουλγαρία να μην επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να χρησιμοποιήσουν το έδαφός της για στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Τεχεράνης.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Εσμαΐλ Μπαγκάι, δήλωσε ότι οποιαδήποτε διευκόλυνση προς τις αμερικανικές δυνάμεις θα συνιστά συνενοχή σε «επιθετικότητα και εγκλήματα πολέμου».

Παράλληλα, κάλεσε τη Σόφια να μην γίνει «συνεργός των επιτιθέμενων και των παραβατών του νόμου», σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

Την ίδια στιγμή, βουλευτές του κόμματος «Democratic Bulgaria» ζητούν, σε περίπτωση ανάπτυξης αμερικανικών αεροσκαφών ανεφοδιασμού KC-135 στη χώρα, να ενισχυθεί η αεράμυνα της Βουλγαρίας με ελληνικά συστήματα Patriot.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο η Ελλάδα είχε αναπτύξει πυροβολαρχία Patriot και ζεύγος F-16 στη βόρεια Ελλάδα για την κάλυψη της Βουλγαρίας.

Ο βουλευτής Ιβάιλο Μίρτσεφ δήλωσε ότι πριν εγκριθεί η ανάπτυξη των αμερικανικών αεροσκαφών στη βάση Μπεζμέρ, η κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει πλήρη στοιχεία για τους κινδύνους και τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών ασφαλείας.

Παράλληλα, υπογράμμισε: «Όσον αφορά το Ιράν, όσον αφορά τη Μέση Ανατολή, πρέπει να ακολουθούμε την κοινή ευρωπαϊκή θέση και τουλάχιστον να συμμετέχουμε στη διαμόρφωσή της, αντί να υιοθετούμε μεμονωμένη στάση.»

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, εφόσον προχωρήσει η στάθμευση των αμερικανικών αεροσκαφών, η Βουλγαρία θα πρέπει να ζητήσει από την Ελλάδα την ανάπτυξη μονάδας Patriot, καθώς «υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι σε αυτό το πλαίσιο».

Τέλος, χαρακτήρισε σημαντική τη συμμετοχή της χώρας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας «Φρέγια», με στόχο την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.