ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Το Ισραήλ προειδοποιεί τη Χαμάς να μην προχωρήσει σε εκτέλεση αιχμαλώτων στη Γάζα

Η δολοφονία ομήρων «δεν θα κάνει τα πράγματα καλύτερα», δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF)

Το Ισραήλ προειδοποιεί τη Χαμάς να μην προχωρήσει σε εκτέλεση αιχμαλώτων στη Γάζα

Το Ιραήλ προειδοποίησε σήμερα τη Χαμάς να μην προχωρήσει σε εκτέλεση αιχμαλώτων στη Γάζα.

Η δολοφονία ομήρων «δεν θα κάνει τα πράγματα καλύτερα», δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF), μία ημέρα αφότου οι μαχητές της Χαμάς απείλησαν να εκτελέσουν αμάχους αιχμαλώτους εάν το Ισραήλ στοχεύσει τη Γάζα χωρίς προειδοποίηση.

Οι ισραηλινές αρχές πιστεύουν ότι γυναίκες και παιδιά είναι μεταξύ των έως και 150 ομήρων που κρατούν οι ισλαμιστές μαχητές στη Γάζα, μετά την καταστροφική επίθεση στο Ισραήλ. Η Χαμάς έχει υποστηρίξει ότι κρατά περισσότερους από 100 αιχμαλώτους, μεταξύ των οποίων και υψηλόβαθμους αξιωματικούς του ισραηλινού στρατού.

«Η δολοφονία αιχμαλώτων δεν θα κάνει τα πράγματα καλύτερα»

«Αν βλάψουν μία από αυτές τις γιαγιάδες ή ένα από αυτά τα μωρά ή ένα από αυτά τα παιδιά, αυτό δεν θα κάνει τα πράγματα καλύτερα και το ξέρουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεχτ, σύμφωνα με το CNN.

Δεκάδες ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν περισσότερους από 200 στόχους στη Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανέφεραν οι ισραηλινέ δυνάμεις σε ανακοίνωσή τους σήμερα, Τρίτη.

Από τους βομβαρδισμούς έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 687 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δεκάδες παιδιά και γυναίκες, και χιλιάδες έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Περισσότεροι από 137.000 άνθρωποι προστατεύονται από τα ισραηλινά πλήγματα σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης του ΟΗΕ στη Γάζα. Τα καταφύγια είναι κατά 90% γεμάτα, ανέφερε η υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ.

Ο Χεχτ δήλωσε την Τρίτη ότι ο ισραηλινός στρατός στέλνει κάποιες προειδοποιήσεις πριν βομβαρδίσει στόχους, μεταξύ άλλων μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και προειδοποιητικών βολών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα ειδοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο… οι άνθρωποι θα πρέπει να μετακινηθούν», είπε. Ερωτηθείς αν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ κάνουν διάκριση μεταξύ πολιτικών, κυβερνητικών και στρατιωτικών στόχων, ο Χεχτ είπε ότι η διάκριση δεν είναι τόσο απλή: «Σε κτίρια όπου ζουν άνθρωποι θα μπορούσε να υπάρχει μια αποθήκη όπλων… θα μπορούσε να ζει εκεί ένας αρχηγός της Χαμάς», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.