ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Το ΝΑΤΟ θέλει «στρατιωτική Ζώνη Σένγκεν» στην Ευρώπη – Ν.Πεσκόφ: «Αυτή η ανακοίνωση θα έχει επιπτώσεις»

«Θα μας οδηγήσει σε αντίποινα για να εγγυηθούμε τη δική μας ασφάλεια»

Το ΝΑΤΟ θέλει «στρατιωτική Ζώνη Σένγκεν» στην Ευρώπη – Ν.Πεσκόφ: «Αυτή η ανακοίνωση θα έχει επιπτώσεις»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σχετικά με την επιθυμία του NATO να έχει μια στρατιωτική εκδοχή της Ζώνης του Σένγκεν στην Ευρώπη, για να μπορούν οι ένοπλες δυνάμεις της Συμμαχίας να μετακινούνται ελεύθερα πως «αυτή η ανακοίνωση δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να πυροδοτεί εντάσεις στην Ευρώπη, το οποίο έχει επιπτώσεις».

Ο επικεφαλής της διοίκησης επιμελητείας του ΝΑΤΟ JSEC, αντιστράτηγος Αλεξάντερ Σόλφρανκ, είπε στο Reuters σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε χθες ότι θα ήθελε να δει μια τέτοια ζώνη.

Ο ίδιος εξέφρασε ανησυχία για τη μεγάλη γραφειοκρατία στην Ευρώπη που εμποδίζει τις κινήσεις των στρατευμάτων, ένα πρόβλημα το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις σε περίπτωση που ξεσπούσε σύγκρουση με τη Ρωσία.

Αν η πρόταση αυτή υλοποιούνταν, η Ρωσία θα απαντούσε, σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η Συμμαχία θεωρούσε πάντα τη χώρα μας “πλασματικό εχθρό”. Τώρα θεωρεί ανοιχτά τη χώρα μας προφανή εχθρό. Αυτή η ανακοίνωση δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να πυροδοτεί εντάσεις στην Ευρώπη, το οποίο έχει επιπτώσεις», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Ο Πεσκόφ υποστήριξε ότι οι συζητήσεις περί «στρατιωτικής Σένγκεν» δείχνουν για μια ακόμη φορά ότι η Ευρώπη είναι απρόθυμη να ακούσει τις νόμιμες ανησυχίες της Μόσχας και είναι έτοιμη να ενισχύσει τη δική της ασφάλεια εις βάρος της Μόσχας:

«Το ΝΑΤΟ είναι εκείνο που διαρκώς μετακινεί τη στρατιωτική του υποδομή προς το σύνορό μας. Δεν μετακινούμαστε εμείς προς τις υποδομές του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ μετακινείται προς εμάς. Και αυτό μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει και μόνο να οδηγήσει σε αντίποινα για να εγγυηθούμε τη δική μας ασφάλεια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, το NATO έχει επεκταθεί κατά περίπου 1.000 χιλιόμετρα ανατολικά υποδεχόμενο χώρες του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, περιλαμβανομένης της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής, και πολλαπλασιάζοντας το μήκος της ανατολικής του πτέρυγας σε περίπου 4.000 χιλιόμετρα συνολικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.