Το πιο ανατριχιαστικό επάγγελμα: Ποιος αναλαμβάνει να καθαρίσει τις αιματηρές σκηνές εγκλημάτων;

Κάποιος πρέπει να κάνει τη «βρώμικη» δουλειά

Το πιο ανατριχιαστικό επάγγελμα: Ποιος αναλαμβάνει να καθαρίσει τις αιματηρές σκηνές εγκλημάτων;

Σκηνές από άγρια εγκλήματα, με λίμνες αίματος στο πάτωμα, τοίχοι βαμμένοι από βαθύ κόκκινο αίμα, και άλλα μακάβρια που βλέπαμε μόνο σε ειδήσεις που έρχονταν από τις ΗΠΑ, πληθαίνουν όλο και περισσότερο και στη δική μας χώρα. Όμως αναρωτηθήκατε ποτέ ποιος αναλαμβάνει να καθαρίσει ένα σπίτι που μέσα δολοφονήθηκε κάποιος;

Στις ΗΠΑ εδώ και χρόνια έχουν δημιουργηθεί εταιρείες καθαρισμού, πιστοποιημένες από το κράτος που αναλαμβάνει τον βιολογικό καθαρισμό μετά από κάποιο έγκλημα.

Στην εφημερίδα Post μίλησε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Bio Recovery, ρίχνοντας φως σε ένα από τα δυσκολότερα επαγγέλματα που υπάρχουν.

Τελευταίο περιστατικό που κλήθηκαν να καθαρίσουν ήταν η δολοφονία μιας γυναίκας και η αυτοκτονία του συζύγου μετά το φόνο.

Εκτός από τα αίματα που έπρεπε να καθαριστούν καλά, αφού το σπίτι μπήκε προς πώληση από τους συγγενείς, η φρικτή εικόνα με τα μυαλά του συζύγου στον τοίχο, γυρίζει ακόμα στο μυαλό του.

«Δεν ζητάω πολλές λεπτομέρειες», είπε ο Vallone. «Διαβεβαιώνω απλώς τους συγγενείς ότι θα πάμε αμέσως και θα το φροντίσουμε. Φτάνουμε με στολές επικίνδυνων ουσιών και απομακρύνουμε όλο το βιολογικό υλικό».

«Χρησιμοποιούμε μια οθόνη ATP, η οποία μετράει τα βακτήρια σε άμεσες επιφάνειες – το αίμα ή το βιολογικό υλικό μπορεί να μην είναι ορατό με το μάτι, αλλά πρέπει να καθαριστεί. Αφαιρούμε τις μοκέτες. Στην παραπάνω περίπτωση πολλά από τα δάπεδα είχαν πλακάκια, τα οποία είναι καλά για να μην αφήνουν το αίμα να διαρρέει. Τα ξύλινα δάπεδα μπορεί να έχουν ρωγμές που επιτρέπουν στο αίμα να εισχωρεί όλο και πιο βαθιά»

Και το τραγικό είναι ότι πρόκειται για ένα επάγγελμα που γνωρίζει άνθηση στις ΗΠΑ, αφού έχουν αυξηθεί τόσο τα εγκλήματα, όσο και η αγριότητα αυτών.

Περιγράφει με τρεμάμενη φωνή ένα δεύτερο περιστατικό που συνέβη πριν τα Χριστούγεννα, όταν ένας έφηβος αυτοκτόνησε στρέφοντας τη καραμπίνα προς το πρόσωπό του. Έμενε μαζί με τους γονείς του στο υπόγειο του σπιτιού.

«Έπρεπε να μαζέψουμε ένα κομμάτι από το κεφάλι του ατόμου και θραύσματα οστών πίσω από ένα κουτί αποθήκευσης», θυμάται. «Το πάτωμα ήταν τσιμεντένιο. Το καθαρίσαμε και το τρίψαμε και το σφραγίσαμε έτσι ώστε οι οσμές και οι λεκέδες να μείνουν μέσα. Ένας καθαριστής αέρα HEPA εξαερίζει τα πάντα και φιλτράρει το δωμάτιο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αμοιβές που παίρνουν είναι εξωπραγματικές, αφού οι τιμές ξεκινούν από τα 5000 δολάρια και ανεβαίνουν ανάλογα με τη σκηνή του εγκλήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.