Το Βέλγιο αυξάνει και άλλο τις στρατιωτικές του δαπάνες για το 2022

Στόχος είναι να ενισχυθεί η άμυνα του Βελγίου ως το 2030

Το Βέλγιο αυξάνει και άλλο τις στρατιωτικές του δαπάνες για το 2022

Η κυβέρνηση του Βελγίου συμφώνησε λίγο πριν από την έκτακτη συνεδρίαση ΝΑΤΟ για τον πόλεμο στην Ουκρανία να αυξήσει κατά 1 δισ. ευρώ τις αμυντικές δαπάνες.

Πρόκειται για αύξηση επιπλέον των 10 δισεκ. ευρώ που έχει ήδη αφιερώσει για τον σκοπό αυτό, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα L’ Echo.

Στόχος είναι να ενισχυθεί η άμυνα του Βελγίου ως το 2030, αναπτύσσοντας μεταξύ άλλων μια μονάδα κυβερνοασφάλειας στον βελγικό στρατό, ανανεώνοντας τα αποθέματα καυσίμων και πυρομαχικών, αμυντικού εξοπλισμού και προμηθειών και βελτιώνοντας τις υπηρεσίες Πληροφοριών και τα συστήματα επικοινωνίας, επεσήμανε η εφημερίδα.

Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα πρέπει να αφιερώνουν ετησίως περισσότερο από το 2% του ΑΕΠ τους στις αμυντικές δαπάνες. Αυτή την περίοδο το Βέλγιο δαπανά το 1,2% του ΑΕΠ του ενώ με την επιπλέον αυτή ενίσχυση το ποσοστό θα φτάσει στο 1,54%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα ο βελγικός στρατός –που αυτή τη στιγμή μετρά περίπου 25.000 στρατιωτικούς– επιθυμεί εξάλλου να προσθέσει 2.500 επιπλέον μέλη το 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.