ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Τουρκία: Η στιγμή που ο Ε.Ιμάμογλου μαθαίνει για την καταδίκη του (βίντεο)

Το βίντεο δείχνει τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης να ενημερώνεται από τον συνεργάτη του για την απόφαση του δικαστηρίου

Τουρκία: Η στιγμή που ο Ε.Ιμάμογλου μαθαίνει για την καταδίκη του (βίντεο)

Ένα βίντεο με τη στιγμή που ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, μαθαίνει για την καταδίκη του, κάνει τον γύρο των social media.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιμάμογλου, ένας δημοφιλής πολιτικός αντίπαλος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών για προσβολή των μελών του Εκλογικού Συμβουλίου. Παράλληλα, του επιβλήθηκε και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.


Το βίντεο δείχνει τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης να ενημερώνεται από τον συνεργάτη του για την απόφαση του δικαστηρίου, δείχνοντας αρχικά να αιφνιδιάζεται. Ωστόσο, άμεσα συνειδητοποιεί ότι πρέπει να ενημερώσει και τους υπόλοιπους που βρίσκονται στην αίθουσα, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η πρόεδρος του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ.

Ο διάλογος του Ιμάμογλου με τον συνεργάτη του:

Συνεργάτης: 2 χρόνια 7 μήνες 15 ημέρες.
Ιμάμογλου: Το ανακοίνωσε;
Συνεργάτης: Mάλιστα.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης απευθύνεται και στους υπόλοιπους παρευρισκόμενους, με την πρόεδρο του Καλού Κόμματος να παίρνει τον λόγο. Μάλιστα, στο τέλος Ιμάμογλου με την Ακσενέρ μοιράζονται μια μεγάλη αγκαλιά.

Ο διάλογος του Ιμάμογλου με την Ακσενέρ:

Ακσενέρ: Πείτε μου τι σημαίνει αυτό;
Ιμάμογλου: Ουσιαστικά, είναι απαγόρευση 2 ετών 7 μηνών και 15 μηνών.
Ακσενέρ: Δηλαδή ο δικαστής σε καταδίκασε;
Ιμάμογλου: Μάλιστα. 2 χρόνια 7 μήνες και 15 ημέρες. Περαστικά κύριε δήμαρχε!
Ακσενέρ: Έλα εδώ… Έλα εδώ τώρα ξεκινάμε… Νέο ξεκίνημα
Ιμάμογλου: Ναι αδελφή μου, να είσαι καλά, τώρα ξεκινάμε. Ευχαριστούμε. Να πούμε πως την εντολή που έχει δώσει ο λαός, δεν μπορούν να την πάρουν μια χούφτα άνθρωποι.

Άλλωστε, όπως τόνισε την επομένη της καταδίκης του ο Ιμάμογλου, στρεφόμενος κατά του Ερντογάν, «η παράνομη τιμωρία μου είναι η ανταμοιβή για την επιτυχία μου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, η απόφαση του δικαστηρίου πυροδότησε πλήθος αντιδράσεων στην Τουρκία τόσο εντός του Κοινοβουλίου της χώρας, με σύσσωμη την αντιπολίτευση να στέκεται στο πλευρό, όσο και στους δρόμους, όπου πραγματοποιήθηκαν πολλές διαδηλώσεις συμπαράστασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.