ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τραυματίστηκε ρωσόφωνος αξιωματούχος στο Λουχάνσκ από έκρηξη

Τέσσερις τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση

Τραυματίστηκε ρωσόφωνος αξιωματούχος στο Λουχάνσκ από έκρηξη

Τραυματίστηκε ένας ρωσόφωνος αξιωματούχος στο Λουχάνσκ, σήμερα Δευτέρα, έπειτα από έκρηξη, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκαν άλλα έξι άτομα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. 

Επτά άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε στο κέντρο του Λουχάνσκ, σύμφωνα με μια ανάρτηση που έκανε στο κανάλι του στο Telegram o ηγέτης της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ», ο Λεονίντ Πασέτσνικ.

Τέσσερις τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, μεταξύ των οποίων και ένας νεαρός 17 ετών και ο εκτελών χρέη υπουργού Εσωτερικών, της Δημοκρατίας Ίγκορ Κορνέτ.

Ο Κορνέτ, σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ήταν ένας από τους ανθρώπους με μεγάλη επιρροή στα όργανα επιβολής της τάξεως της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ».

Έως το 2014 εργάζονταν ως τακτικός ανακριτής της διεύθυνσης ποινικών αδικημάτων του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, αλλά στη συνέχεια προσχώρησε στους αυτονομιστές, όταν στην ανατολική Ουκρανία άρχισαν διαμαρτυρίες με την υποστήριξη της Ρωσίας. Τον Αύγουστο του 2014 έγινε υπουργός Εσωτερικών της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ».

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, η έκρηξη σημειώθηκε σ’ ένα κουρείο στο κέντρο του Λουχάνσκ, μια πόλη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών από το 2014.

Μάρτυρες που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο TASS ανέφεραν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από χειροβομβίδα.

Η Ρωσία κατηγόρησε τον ουκρανικό στρατό ότι χρησιμοποίησε την Παρασκευή βρετανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow για να στοχεύσει «πολιτικούς στόχους» στο Λουχάνσκ.

Από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, πολλοί ρωσόφωνο αυτονομιστές και αξιωματούχοι με έδρα τη Μόσχα έχουν γίνει στόχος δολοφονίας και αρκετοί έχουν σκοτωθεί.

Πριν από αυτή τη σύγκρουση, αρκετοί αυτονομιστές ηγέτες, οι οποίοι πολεμούν το Κίεβο από το 2014, είχαν επίσης σκοτωθεί σε επιθέσεις και ενέδρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ουκρανία δεν ανέλαβε ποτέ την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.