ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Το Ιράν δηλώνει πως είχε ενημερώσει για την επίθεση

Είχαν ενημερώσει τη Μόσχα για μια τρομοκρατική επίθεση, αλλά δεν γνώριζαν τον συγκεκριμένο στόχο της

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Το Ιράν δηλώνει πως είχε ενημερώσει για την επίθεση

Το Ιράν προειδοποίησε τη Ρωσία για την πιθανότητα μιας «σημαντικής τρομοκρατικής ενέργειας» στο έδαφός του πριν από το μακελειό στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα τον προηγούμενο μήνα. Στις 22 Μαρτίου, ένοπλοι εξαπέλυσαν πυρά με αυτόματα όπλα κατά των παρευρισκομένων, σκοτώνοντας τουλάχιστον 144 άτομα.

Η Ρωσία προσπάθησε να επιρρίψει την ευθύνη για την επίθεση στην Ουκρανία, παρόλο που η μαχητική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη γι’ αυτήν και έδωσε στη δημοσιότητα υλικό με τους ενόπλους της να βιντεοσκοπούν τους εαυτούς τους στην αίθουσα καθώς κυνηγούσαν θύματα για να σκοτώσουν και τα πυροβολούσαν εξ επαφής. Επιχειρήσεις σχετικές με την υπόθεση έχουν γίνει στο Τατζικιστάν αλλά και στο Νταγκεστάν.

«Είχαν (οι τρομοκράτες) οδηγίες να προετοιμαστούν για μια σημαντική επιχείρηση στη Ρωσία»

Τρεις πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι το Ιράν – ένας διπλωματικός σύμμαχος – μοιράστηκε πληροφορίες με τη Ρωσία σχετικά με την επικείμενη επίθεση. «Λίγες ημέρες πριν από την επίθεση στη Ρωσία, η Τεχεράνη μοιράστηκε πληροφορίες με τη Μόσχα για μια πιθανή μεγάλη τρομοκρατική επίθεση εντός της Ρωσίας, οι οποίες αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια ανακρίσεων όσων συνελήφθησαν σε σχέση με τις φονικές βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράν», δήλωσε στο Reuters μία από τις πηγές.

Δεν γνώριζαν τον στόχο της επίθεσης

Μια δεύτερη πηγή, η οποία ζήτησε επίσης ανωνυμία λόγω της ευαισθησίας του θέματος, δήλωσε ότι οι πληροφορίες που παρείχε η Τεχεράνη στη Μόσχα σχετικά με μια επικείμενη επίθεση δεν είχαν συγκεκριμένες λεπτομέρειες όσον αφορά τον χρόνο και τον ακριβή στόχο.

«Είχαν (οι τρομοκράτες) οδηγίες να προετοιμαστούν για μια σημαντική επιχείρηση στη Ρωσία … Ένας από τους τρομοκράτες (που συνελήφθησαν στο Ιράν) είπε ότι ορισμένα μέλη της ομάδας είχαν ήδη ταξιδέψει στη Ρωσία», δήλωσε η δεύτερη πηγή.

Μια τρίτη πηγή, ανώτερος αξιωματούχος της ασφάλειας, δήλωσε: «Καθώς το Ιράν είναι θύμα τρομοκρατικών επιθέσεων εδώ και χρόνια, οι ιρανικές αρχές εκπλήρωσαν την υποχρέωσή τους να ειδοποιήσουν τη Μόσχα με βάση τις πληροφορίες που απέκτησαν από τους συλληφθέντες τρομοκράτες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα του Reuters, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε τη Δευτέρα: «Δεν γνωρίζω τίποτα σχετικά με αυτό». Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό της ιστορίας και ο Λευκός Οίκος δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με αυτήν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.