Τζέφρι Επστάιν: Τα «τρανταχτά» ονόματα στην ατζέντα του – Μπιλ Γκέιτς, Γούντι Άλεν και Νόαμ Τσόμσκι ανάμεσά τους

Τώρα ο Μ.Γκέιτς λέει ότι ήταν λάθος να συναντηθεί μαζί του…

Τζέφρι Επστάιν: Τα «τρανταχτά» ονόματα στην ατζέντα του – Μπιλ Γκέιτς, Γούντι Άλεν και Νόαμ Τσόμσκι ανάμεσά τους

Σημαντικά ονόματα φαίνεται ότι βρίσκονται στην ατζέντα του αυτόχειρα παιδόφιλου Τζέφρι Έπσταϊν.

Η Wall Street Journal αποκαλύπτει μερικά από τα πιο τρανταχτά ονόματα που αναφέρει η ατζέντα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο χρηματιστής είχε συναντηθεί με πολλούς από τους ανθρώπους αυτούς, μετά την πρώτη του καταδίκη για σεξουαλικά εγκλήματα.

Το 2008 είχε δηλώσει ένοχος το 2008 για προσέλκυση και προμήθεια ανηλίκου για πορνεία. Το 2019 συνελήφθη με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση και αυτοκτόνησε στη φυλακή περιμένοντας τη δίκη.

Το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας στηρίζεται σε χιλιάδες σελίδες ηλεκτρονικών μηνυμάτων και χρονοδιαγραμμάτων από το 2013 έως το 2017 κυρίως.

Γούντι Άλεν

Ο σκηνοθέτης φαίνεται ότι βρέθηκε σε δεκάδες δείπνα με τη σύζυγό του Σουν-Γι. Τον Οκτώβριο του 2014, ο Επστάιν προγραμμάτισε ο Άλεν να κάνει μαθήματα μοντάζ στο αρχοντικό του, σε καλεσμένους που θα παρακολουθούσαν την ταινία «Ψυχώ» του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Εκπρόσωπος του ζευγαριού δήλωσε ότι Γούντι Άλεν και Σουν-Γι ζούσαν στην ίδια γειτονιά και προσκαλούνταν συχνά σε δείπνα στο αρχοντικό του, στα οποία υπήρχαν κι άλλοι καλεσμένοι. «Ο Γούντι δεν είχε ποτέ επαγγελματική συνάντηση με τον Επστάιν και ούτε μία φορά δεν πέρασε χρόνο μαζί του χωρίς να είναι παρούσα και η Σουν-Γι», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Νόαμ Τσόμσκι

Ο αυτόχειρας κανόνισε αρκετές συναντήσεις το 2015 και το 2016 με τον συγγραφέα και πολιτικό ακτιβιστή Νόαμ Τσόμσκι, ενώ ήταν καθηγητής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης. Ο ίδιος απάντησε σε e-mail: «Η πρώτη απάντηση είναι ότι δεν σας αφορά. Η δεύτερη είναι ότι τον γνώριζα και συναντιόμασταν περιστασιακά».

Το 2015, ο Επστάιν σχεδίαζε να ταξιδέψει με τον Τσόμσκι και τη σύζυγό του και να δειπνήσουν και με τον Γούντι Άλεν και τη Σουν-Γι.

«Αν υπήρχε πτήση, πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω, θα ήταν από τη Βοστόνη στη Νέα Υόρκη, 30 λεπτά», είπε ο κ. Τσόμσκι προσθέτοντας: «Δεν γνωρίζω την αρχή που απαιτεί να σας ενημερώσω για μια βραδιά που πέρασα με έναν μεγάλο καλλιτέχνη».

Μπιλ Γκέιτς

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Microsoft ήταν προγραμματισμένο να περάσει περισσότερες από έξι ώρες συνοδεύοντας τον Επστάιν σε συναντήσεις, στις 8 Σεπτεμβρίου 2014, σύμφωνα με την έρευνα. Πολλές συναντήσεις προγραμματίστηκαν στην έπαυλη.

Ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε ότι συζήτησε για φιλανθρωπίες και ότι ήταν λάθος οι συναντήσεις. «Όπως έχει πει ο Μπιλ πολλές φορές στο παρελθόν, ήταν λάθος που συναντήθηκε ποτέ μαζί του και το έχει μετανιώσει βαθιά», δήλωσε εκπρόσωπος του Γκέιτς.

Αριάν ντε Ρότσιλντ

Η Αριάν ντε Ρότσιλντ, της διάσημης τραπεζικής οικογένειας, είχε πάνω από 12 συναντήσεις με τον παιδόφιλο, που φέρεται ότι ζητούσε συμβουλές. Η ίδια, διευθύνουσα σύμβουλος της ελβετικής ιδιωτικής τράπεζας Edmond de Rothschild Group, διαπραγματεύτηκε μια σύμβαση ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων με τον Επστάιν το 2015, για να έχει ανάλυση κινδύνου και άλλες υπηρεσίες στην τράπεζά της.

Το 2019, μετά τη σύλληψη του Επστάιν, η τράπεζα διέψευσε ότι η ντε Ρότσιλντ συναντήθηκε με τον Επστάιν και διέψευσε ότι είχε επιχειρηματικές σχέσεις μαζί του. Ωστόσο, αναγνώρισε στην Wall Street Journal ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν ακριβές. Η τραπεζίτης συναντήθηκε με τον Επστάιν στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων της μεταξύ 2013 και 2019. Ο παιδόφιλος είχε συστήσει την τράπεζα σε επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού τομέα στις ΗΠΑ, ενώ παρείχε συμβουλές σε θέματα φορολογίας και ανάλυσης κινδύνου.

Kathryn Ruemmler

Η σύμβουλος του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα είχε δεκάδες συναντήσεις με τον Έπσταϊν τα χρόνια μετά τη θητεία της στον Λευκό Οίκο, όταν έγινε κορυφαία δικηγόρος στην Goldman Sachs Group Inc. το 2020. Σχεδίαζε επίσης να συμμετάσχει σε ένα ταξίδι του 2015 στο Παρίσι και σε μια επίσκεψη του 2017 στο ιδιωτικό νησί του Επστάιν στην Καραϊβική.

Ο Επστάιν επισκέφθηκε διαμερίσματα που η Ruemmler σκεφτόταν να αγοράσει. Τον Οκτώβριο του 2014, ο Επστάιν γνώριζε τα ταξιδιωτικά της σχέδια και είπε σε βοηθό του να ασχοληθεί με την κράτηση για την πτήση της. «Δες αν υπάρχει κενό στην πρώτη θέση», έγραψε, «αν ναι, αναβάθμισέ την».

Εκπρόσωπος της Goldman Sachs δήλωσε ότι η Ruemmler είχε επαγγελματική σχέση με τον Επστάιν, δεν δούλευε μαζί του, ενώ οι περισσότερες συζητήσεις τους αφορούσαν έναν κοινό πελάτη. «Λυπάμαι που γνώρισα τον Τζέφρι Επστάιν» δήλωσε η ίδια.

Λόρενς Σάμερ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και πάλαι ποτέ πρόεδρος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Λόρενς Σάμερς είχε περισσότερες από 12 προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Επστάιν από το 2013 έως το 2016. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και αρκετά δείπνα.

Ο Σάμερς έστειλε email στον Επστάιν το 2014 και ζήτησε βοήθεια για τη συγκέντρωση χρημάτων για ένα διαδικτυακό ποιητικό έργο στο οποίο εργαζόταν η σύζυγός του, καθηγήτρια του Χάρβαρντ Ελίζα Νιου. Το 2016, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που συνδέεται με τον Επστάιν δώρισε 110.000 δολάρια στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό της Νιου, όπως δείχνουν τα φορολογικά αρχεία.

Ο Σάμερς «λυπάται βαθύτατα που ήρθε σε επαφή με τον Επστάιν μετά την καταδίκη του» και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός της Νιου «λυπάται που δέχθηκε χρηματοδότηση από τον Επστάιν», δήλωσε εκπρόσωπος του ζευγαριού. Ο οργανισμός στη συνέχεια έκανε δωρεά σε ομάδα που εργάζεται κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης, με ποσό πάνω απ’ αυτό που έδωσε ο Επστάιν.

Μόρτιμερ Ζάκερμαν

Ο επενδυτής ακινήτων και ιδιοκτήτης μέσων ενημέρωσης είχε προγραμματίσει να συναντήσει τον Επστάιν περισσότερες από 12 φορές, όπως δείχνουν τα έγγραφα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι δύο άνδρες σχεδίαζαν να συναντηθούν στο γραφείο ή στο σπίτι του Ζάκερμαν, που βρισκόταν κοντά με αυτό του Επστάιν.

Τον Ιανουάριο του 2014, ο Επστάιν περίμενε μέχρι τις 11 μ.μ. για να συναντηθεί με τον Ζάκερμαν, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί το σπίτι του στις 10:30 μ.μ., όπως δείχνουν τα έγγραφα.

Εκπρόσωπος του δεν σχολίασε τις προγραμματισμένες συναντήσεις.

Joshua Cooper Ramo

Ο Επστάιν προγραμμάτισε περισσότερες από 12 συναντήσεις από το 2013 έως το 2017 με τον Ramo, τότε συνδιευθυντή της συμβουλευτικής εταιρείας του Χένρι Κίσινγκερ, όπως προκύπτει από τα έγγραφα.

Πολλά από τα ραντεβού του Ramo με τον Επστάιν είχαν προγραμματιστεί απογευματινές ώρες.

Ο κ. Ramo δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια. Εκπρόσωπος του Κίσινγκερ δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι ο Ράμο συναντιόταν με τον Επστάιν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.