ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τζέικ Σάλιβαν: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Μπάιντεν-Ερντογάν στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Δήλωση συνάντησης Ερντογάν – Μπάιντεν από τις ΗΠΑ

Τζέικ Σάλιβαν: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Μπάιντεν-Ερντογάν στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν είπε ότι στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τ.Μπάιντεν θα μπορούσε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ρ.Ερντογάν για να συζητήσουν τις αντιρρήσεις της Τουρκίας για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Σάλιβαν σημείωσε ότι οι αντιρρήσεις της Τουρκίας για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να συζητηθούν κατά τη διάρκεια της πιθανής συνάντησης.

Ο Σάλιβαν είπε ακόμη ότι η Σουηδία και η Φινλανδία δεν περίμεναν ότι όλα τα προβλήματα σχετικά με την ένταξη στο ΝΑΤΟ θα επιλυθούν στη σύνοδο κορυφής της Μαδρίτης, αλλά ότι στόχος ήταν να «εργαστούν και να λυθούν όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα», έτσι ώστε αν κάποιες ανησυχίες παραμένουν στην τουρκική πλευρά , η Σύνοδος Κορυφής στη Μαδρίτη να επιτρέψει στη Σουηδία και τη Φινλανδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και ανέφερε ότι θα ενισχύσει την υποστήριξη.

Ο Σάλιβαν είπε σε δήλωσή του ότι ο Τ.Μπάιντεν παρακολουθεί τη διπλωματική κίνηση για το θέμα “πολύ στενά”.

Μιλώντας στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αξιωματούχοι δήλωσαν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών αυτής της εβδομάδας ότι η στάση της Τουρκίας ενάντια στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας είναι απίθανο να αλλάξει. Τέσσερις πηγές δήλωσαν στο Reuters:

«Οι Τούρκοι διαπραγματευτές δεν ανησυχούν για τις προθεσμίες που ζητούν οι ξένοι σύμμαχοί τους. Εάν οι βόρειες χώρες δεν εγκαταλείψουν το εμπάργκο όπλων και δεν αυξήσουν την πίεση στις τρομοκρατικές ομάδες, είναι έτοιμες να παρατείνουν αυτή τη διαδικασία για μήνες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.