ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Τζέικ Σάλιβαν: «Ο Τζο Μπάιντεν θα προχωρήσει με την πώληση F-16 στην Τουρκία»

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει υποβάλει από τον Οκτώβριο του 2021 αίτημα να αγοράσει F-16

Τζέικ Σάλιβαν: «Ο Τζο Μπάιντεν θα προχωρήσει με την πώληση F-16 στην Τουρκία»

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, λίγες ώρες μετά το «παζάρι» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που κατέληξε στο «ναι» του Τούρκου προέδρου για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε την πρόθεση του Τζο Μπάιντεν, να προχωρήσει σε μεταφορά των F-16 στην Τουρκία «σε διαβούλευση με το Κογκρέσο».

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, ο κ. Σάλιβαν είπε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «ήταν ξεκάθαρος ότι στηρίζει αυτή την μεταφορά».

«Δεν έχει καμία επιφύλαξη γι’ αυτό. Προτίθεται να προχωρήσει με αυτή την μεταφορά» πρόσθεσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας της κυβέρνησης Μπάιντεν όπως μετέδωσε το Reuters, χωρίς να δώσει, ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει υποβάλει από τον Οκτώβριο του 2021 αίτημα να αγοράσει F-16 αλλά και να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό άλλων 80, έναντι 20 δισ. δολαρίων.

Τον Οκτώβριο του 2021 η Άγκυρα ζήτησε από τις ΗΠΑ νέα μαχητικά αεροσκάφη F-16, καθώς και κιτ εκσυγχρονισμού για τα υφιστάμενα F-16 που διαθέτει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συμφωνία των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα περιλαμβάνει την πώληση 40 αεροσκαφών F-16 καθώς και κιτ εκσυγχρονισμού για 79 πολεμικά αεροσκάφη που βρίσκονται ήδη στο απόθεμα της τουρκικής Αεροπορίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.