ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Βίντεο από την επίθεση με ρουκέτες κατά της αμερικανικής πρεσβείας στην Βαγδάτη! (upd)

Σε πολύ κοντινή απόσταση στεγάζονται στρατεύματα του διεθνούς συνασπισμού εναντίον των τζιχαντιστών του Ιράκ

Βίντεο από την επίθεση με ρουκέτες κατά της αμερικανικής πρεσβείας στην Βαγδάτη! (upd)

(Aνανέωση – Αρχικό κείμενο 08:52) Επίθεση από τουλάχιστον δύο ρουκέτες δέχθηκε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης 

Σε πολύ κοντινή απόσταση στεγάζονται στρατεύματα του διεθνούς συνασπισμού εναντίον των τζιχαντιστών του Ιράκ.

Όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος ασφαλείας του Ιράκ, τουλάχιστον τρεις ρουκέτες με στόχο την αμερικανική πρεσβεία στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης εκτοξεύθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (08.12.2023), αλλά έπεσαν κοντά σε αυτή τη συνοικία της Βαγδάτης, όπου βρίσκονται κυβερνητικά κτίρια και ξένες αντιπροσωπείες.

Ερωτηθείς από το AFP, Αμερικανός στρατιωτικός επιβεβαίωσε ότι ήχησε ο συναγερμός και ότι «ακούστηκαν ήχοι που ενδεχομένως να οφείλονται σε πρόσκρουση» κοντά στην πρεσβεία και τη βάση Union ΙΙΙ, όπου στεγάζονται στρατεύματα του διεθνούς συνασπισμού εναντίον των τζιχαντιστών.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι αναμένει «επίσημες πληροφορίες για τη φύση της επίθεσης».

Οι αμερικανικές δυνάμεις και οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στη Συρία και το Ιράκ έχουν δεχθεί περισσότερες από 70 επιθέσεις από τα μέσα Οκτωβρίου, μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, την ευθύνη για τις οποίες έχουν αναλάβει διάφορες σιιτικές ένοπλες οργανώσεις. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν είχαν γίνει στόχος πρεσβείες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.