ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βαλτιμόρη – Σύγκρουση πλοίου σε γέφυρα: Η γρήγορη αντίδραση των αρχών και το συγκλονιστικό ηχητικό 

Μέσα σε περίπου 90 δευτερόλεπτα, οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει να σταματήσουν την κυκλοφορία των οχημάτων

Βαλτιμόρη – Σύγκρουση πλοίου σε γέφυρα: Η γρήγορη αντίδραση των αρχών και το συγκλονιστικό ηχητικό 

Μέσα σε 4 δευτερόλεπτα κατέρρευσε η γέφυρα Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη, το πρωί της Τρίτης (26/03), όταν ένα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε σε πυλώνα της.

Οκτώ άτομα βρέθηκαν στο νερό, τα δύο ανασύρθηκαν ο ένας καλά στον υγεία του και ο άλλος βαριά τραυματισμένος. Οι υπόλοιποι έξι θεωρούνται νεκροί εξαιτίας του γεγονότος ότι το νερό στον ποταμό Πατάπσκο είναι εξαιρετικά παγωμένο.

Όμως εκτιμάται ότι πολλές άλλες ζωές σώθηκαν χάρη στην έγκαιρη ενημέρωση από την πλευρά του πλοίου και την έγκαιρη επέμβαση από την πλευρά της αστυνομίας.

Το σήμα συναγερμού που εκδόθηκε από το πλήρωμα του πλοίου λίγα λεπτά πριν από το δυστύχημα επέτρεψε στις αρχές να σταματήσουν την είσοδο αυτοκινήτων στη γέφυρα και από τις δύο πλευρές, σώζοντας έτσι ζωές.

Το πλοίο ειδοποίησε το Υπουργείο Μεταφορών (MDOT) ότι είχε χάσει τον έλεγχο τού και ότι ήταν πιθανή η σύγκρουση με τη γέφυρα.

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: To mayday του πλοίου, η γρήγορη αντίδραση των αρχών

Μετά τον συναγερμό mayday, ακούστηκε μια προειδοποίηση 12 δευτερολέπτων στον ασύρματο: «Πλησιάζει ένα πλοίο που μόλις έχασε το τιμόνι του, οπότε μέχρι να το θέσουν υπό έλεγχο πρέπει να σταματήσουμε όλη την κυκλοφορία».

Μέσα σε περίπου 90 δευτερόλεπτα, οι αστυνομικοί απάντησαν ότι είχαν καταφέρει να σταματήσουν την κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα και στις δύο κατευθύνσεις.

Ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι ήταν έτοιμος να οδηγήσει στη γέφυρα για να ειδοποιήσει και το συνεργείο κατασκευών που εργαζόταν εκείνη την ώρα σε δομές της γέφυρας, αλλά ήταν πολύ αργά.

Με το πλοίο να κατευθύνεται προς τη γέφυρα με «πολύ, πολύ γρήγορη ταχύτητα», οι αρχές είχαν μόλις αρκετό χρόνο για να σταματήσουν τα αυτοκίνητα, δήλωσε ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Γουές Μουρ. «Αυτοί οι άνθρωποι είναι ήρωες», είπε. «Έσωσαν ζωές χθες το βράδυ».

Η απώλεια πρόωσης, η οποία σύμφωνα με μη διαβαθμισμένη έκθεση ήταν η αιτία της σύγκρουσης, είναι η αποτυχία του συστήματος πρόωσης να κατευθύνει και να πλοηγήσει το πλοίο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.