Βελγικές αρχές: «Το 2020 έγινε η καταγγελία για Α.Γεωργούλη και είναι επώνυμη»

Τι αναφέρουν οι βελγικές αρχές για την καταγγελία για τον Αλέξη Γεωργούλη

Βελγικές αρχές: «Το 2020 έγινε η καταγγελία για Α.Γεωργούλη και είναι επώνυμη»

Οι βελγικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης που αφορά στην καταγγελία εναντίον του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το 2020 έγινε στις βελγικές αρχές καταγγελία για «βαριά ποινικά αδικήματα» σε βάρος του ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, και προσωποποιήθηκε το 2020.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η καταγγελία είναι επώνυμη -και ως προς την καταγγέλλουσα και ως προς τον φερόμενο ως δράστη- από τον χρόνο πλησίον της πράξης.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η καταγγέλλουσα είναι η κα Ελένη Χρονοπούλου, ενώ όσον αφορά στο τι ακολούθησε την γνωστοποίηση της υπόθεσης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, με συνέντευξή του ο επικεφαλής της ευρωομάδας, Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 είπε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση έως χθες το μεσημέρι.

«Καμία ενημέρωση δεν είχαμε, εγώ ενημερώθηκα για το θέμα χθες λίγη ώρα πριν γίνει η επίσημη ανακοίνωση από την πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για το αίτημα των βελγικών αρχών για άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα προφανώς οι βελγικές αρχές έκαναν τις δικές τους έρευνες και διασταυρώσεις μυστικά. Η  αρχική καταγγελία από την καταγγέλλουσα προς τον θύτη ήταν ανώνυμη και πρόσφατα συγκεκριμενοποιήθηκε και το όνομα του θύτη. Αυτό που γίνεται σε αυτές τις διαδικασίες είναι ότι οι βελγικές αρχές, αστυνομικές και δικαστικές, ερευνούν ένα θέμα με τη δέουσα εμπιστευτικότητα και μυστικότητα και αν κρίνουν ότι πρέπει να πάει για δικαστική έρευνα και εκκαθάριση τότε ζητούν την άρση της ασυλίας».

Τόνισε επίσης ότι αν είχε ενημερωθεί πρωτύτερα θα πρότεινε αμέσως και στο ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρωομάδα να γίνει αυτό που έγινε χθες.

Αναφορικά με παλαιότερη κλήση του κ. Γεωργούλη ώστε να δώσει εξηγήσεις ο κ. Παπαδημούλης είπε: «Επειδή στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κυκλοφορούν κάποια πράγματα και ως κουτσομπολιά, όχι η συγκεκριμένη καταγγελία, όχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εγώ ζήτησα αρμοδίως από τον κ. Γεωργούλη όταν ακούστηκε κάτι αόριστο να με ενημερώσει αν υπάρχει κάτι. Το διέψευσε κατηγορηματικά».

Ερωτηθείς αν αυτό το αόριστο που άκουσε κουμπώνει σε αυτό που μάθαμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα είπε: «Όχι γιατί αν κούμπωνε το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να ρωτήσω και την άλλη πλευρά. Αν γνώριζα το όνομα της καταγγέλλουσας, που κακώς δόθηκε στη δημοσιότητα, θα επεδίωκα μέσω του συνδέλφου μου κ. Ανδρουλάκη να επικοινωνήσω και με την ίδια. Δεν γνώριζα τίποτα. Το έμαθα χθες και μάλιστα χωρίς να ξέρω ούτε το όνομα της καταγγέλλουσας ούτε το φάκελο… Θεωρώ άδικη την επίθεση που είδα να γίνεται από το ΠΑΣΟΚ ότι δόθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ το όνομα της καταγγέλλουσας».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχει και άλλη περίπτωση απάντησε: «Δεν ξέρω, εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι υπήρξε κατηγορηματική διάψευση».

Για το ποιος διέγραψε ποιον ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ άδειασε τον κ. Γεωργούλη λέγοντας: «Επικοινώνησε ο κ. Γεωργούλης μαζί μου 2-3 ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση του αιτήματος για άρση της ασυλίας του και του είπα ποια θα είναι η εισήγησή μου για την αντίδραση της ευρωομάδας του κόμματος, ότι θα τεθεί εκτός ευρωομαδας και εκτός κόμματος προκειμένου να εκκαθαριστεί αυτή η καταγγελία από τις βέλγικες αρχές χωρίς να υπάρχουν σκιές για το κόμμα και την ευρωομάδα μας. Η θέση το κόμματός μας είναι μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση. Δεν αμφισβητούμε το τεκμήριο της αθωότητας, δεν είμαστε δικαστές, δεν ξέρουμε το φάκελο της υπόθεσης θα τον κρίνουν οι βελγικές αρχές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, με αφορμή την ανάρτησή του ότι ζήτησε ο ίδιος την άρση της ασυλίας του και την απομάκρυνση του από το κόμμα ο κ. Παπαδημούλης απάντησε: «Του διαμηνύθηκε με σαφήνεια ότι θα βρεθεί εκτός κόμματος και εκτός ευρωομάδας και προφανώς έλαβε το μήνυμα και το συμπεριέλαβε και στη δήλωσή του».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.