ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Βερμούδες: Ακυρώθηκε απογείωση την τελευταία στιγμή – Φόβοι για βόμβα σε Boeing 777

Το αεροσκάφος της British Airways εκκενώθηκε με επιτυχία

Βερμούδες: Ακυρώθηκε απογείωση την τελευταία στιγμή – Φόβοι για βόμβα σε Boeing 777

Λίγο πριν την απογείωση, μια απειλή για βόμβα ανάγκασε περίπου 200 επιβάτες της British Airways να εκκενώσουν τον διάδρομο προσγείωσης σε αεροδρόμιο των Βερμούδων στον Ατλαντικό.

Καταγραφές επικοινωνιών ανάμεσα στους πιλότους και τους ελεγκτές αποκαλύπτουν ότι το Boeing 777 είχε λάβει άδεια για απογείωση προς Λονδίνο, όταν έλαβε επείγον μήνυμα από τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας.

«Speedbird 18B, ακυρώστε την άδεια απογείωσης, λάβαμε πληροφορίες για απειλή βόμβας», ανέφερε ο ελεγκτής.

Το γραφείο υπηρεσίας του αεροδρομίου ενημέρωσε ότι έλαβε email που προειδοποιούσε για βόμβα στο αεροσκάφος με 197 επιβάτες. Οι πιλότοι οδηγήθηκαν να παραμείνουν στον διάδρομο ενώ αναζητούνταν λύση για την απειλή.

Ο πιλότος, διατηρώντας την ψυχραιμία του, ζήτησε «πλήρεις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης» και επέμενε για ενημερώσεις σχετικά με την εκκένωση. «Έχουν περάσει 40 λεπτά από την απειλή για βόμβα. Χρειαζόμαστε πυροσβεστικά οχήματα γύρω από το αεροσκάφος», επισήμανε.

Ενώ το αεροπλάνο περίμενε σκάλες, ο πιλότος προειδοποίησε ότι θα χρησιμοποιούσαν τις τσουλήθρες εάν καθυστερούσαν περισσότερο.

Τελικά, οι σκάλες έφτασαν και οι επιβάτες απομακρύνθηκαν ασφαλώς. Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τους επιβάτες στον διάδρομο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πτήση τελικά απογειώθηκε και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε μέχρι τις 11 το βράδυ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.