Αχ, βρε Κίμπερλι, τη ζωή σου να΄χα! Λούσα, βόλτες, μπουζούκια και μερικά εκατομμύρια ιθαγενείς στα πόδια σου...

Βιετνάμ: Οκτώ νεκροί από φωτιά σε πολυκατοικία στην πόλη Χο Τσι Μινχ (φώτο)

Ανάμεσα στα θύματα είναι δύο παιδιά

Βιετνάμ: Οκτώ νεκροί από φωτιά σε πολυκατοικία στην πόλη Χο Τσι Μινχ (φώτο)

Τραγωδία σημειώθηκε στην πόλη Χο Τσι Μινχ στο Βιετνάμ, καθώς οχτώ άνθρωποι ανάμεσά τους δυο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από φωτιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία τα ξημερώματα της Δευτέρας. 

Αφού τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά, μέλη του πυροσβεστικού σώματος βρήκαν τα οκτώ θύματα, τα οποία υπέκυψαν εξαιτίας δηλητηρίασης, λόγω εισπνοής καπνού, στο ισόγειο του κτιρίου πέντε ορόφων, διευκρίνισε ο δήμος.

Η φωτιά ανάγκασε ενοίκους να πέσουν στο κενό για να σωθούν από τις φλόγες, ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στην κρατική εφημερίδα Thanh Niên.

«Ακούγαμε κραυγές για βοήθεια από το διαμέρισμα. Ήταν φρικτό», πρόσθεσε. Διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθεί ποια ήταν η αιτία της φωτιάς.

Οι αρχές στην Πόλη Χο Τσι Μινχ ζήτησαν σήμερα να γίνει επείγουσα αποτίμηση των μέτρων πρόληψης των πυρκαγιών, ειδικά στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Το Βιετνάμ βρίσκεται συχνά αντιμέτωπο με φονικές πυρκαγιές, γεγονός αποδιδόμενο σε πολλές περιπτώσεις στην κακή ποιότητα των κατοικιών: συχνά οικοδομούνται χωρίς τήρηση θεμελιωδών κανόνων ασφαλείας, πρόβλημα που επιτείνει ο υπερπληθυσμός σε ορισμένες περιοχές.

Το 2023, 56 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν πυρκαγιά κατέστρεψε ψηλή πολυκατοικία στην πρωτεύουσα Ανόι (βόρεια). Επρόκειτο για την πιο πολύνεκρη τραγωδία του είδους στη χώρα σε είκοσι χρόνια.

Δικαστήριο καταδίκασε τον Μάρτιο τον ιδιοκτήτη κτιρίου 12 ορόφων να εκτίσει ποινή φυλάκισης επειδή παραβίασε τους κανονισμούς πυρασφάλειας, παρακάμπτοντάς τους κατά τη διάρκεια της ανέγερσής του για να καταστεί εφικτό να δημιουργηθούν περισσότερα διαμερίσματα.

Στην ίδια υπόθεση, οι δικαστές καταδίκασαν επτά τοπικούς δημόσιους λειτουργούς για παράλειψη καθήκοντος, επειδή δεν επέβλεψαν το έργο ως όφειλαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.