ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο ντοκουμέντο: Με 7 σφαίρες την ώρα που έκανε τζόκινγκ εκτελέστηκε ο διοικητής υποβρυχίου Στάνισλαβ Ρζίτσκι

Ο Σεργκέι Ντενισένκο έχει ομολογήσει τη δολοφονία του Ρώσου αξιωματικού λέγοντας ότι ενήργησε κατόπιν «οδηγιών»

Βίντεο ντοκουμέντο: Με 7 σφαίρες την ώρα που έκανε τζόκινγκ εκτελέστηκε ο διοικητής υποβρυχίου Στάνισλαβ Ρζίτσκι

Στο «φως» της δημοσιότητας ήρθε ένα βίντεο ντοκουμέντο από ττο τελευταίο τζόκινγκ που έκανε ο 42χρονος διοικητής ρωσικού υποβρυχίου, Στάνισλαβ Ρζίτσκι, ο οποίος εκτελέστηκε με επτά σφαίρες το πρωί της Τρίτης στην πόλη Κράσνονταρ της Ρωσίας.

Στο βίντεο φαίνεται ο Ρζίτσκι να τρέχει στον δρόμο χωρίς να γνωρίζει ότι λίγη ώρα αργότερα θα τον περιμένει ο εκτελεστής του. Στα ίδια πλάνα εμφανίζεται, μάλιστα, και ένας ποδηλάτης, ο οποίος, όμως, όπως αποδείχθηκε δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση.

Τα πλάνα περιέχουν, δε, και εικόνες από την επιχείρηση σύλληψης του 64χρονου που σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχει ομολογήσει οτι σκότωσε τον Ρώσο αξιωματικό.

Η είδηση για την εκτέλεση του 42χρονου Ρώσου στρατιωτικού έγινε γνωστή μέσω της ουκρανικής ιστοσελίδας Myrotvorets, στην οποία δημοσιεύονται στοιχεία ατόμων που θεωρούνται εχθροί τοι Κιέβου, καθώς πάνω στη φωτογραφία του Ρζίτσκι το πρωί της Τρίτης είχε εμφανιστεί με κόκκινα γράμματα η λέξη «Liquidated» (μτφ. εκκαθαρίστηκε).

Ο Ρζίτσκι στο παρελθόν είχε διατελέσει διοικητής του υποβρυχίου Krasnodar στη Μαύρη Θάλασσα το οποίο φέρεται – με εμπλοκή του 42χρονου αξιωματικού – να εκτόξευσε πύραυλο τον Ιούλιο του 2022 με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 23 άτομα στην πόλη Βινίτσια της Ουκρανίας.

Ο πατέρας του Ρζίτσκι, ωστόσο, υποστήριξε ότι ο γιος του είχε παραιτηθεί από το στράτευμα στα τέλη του 2021 αλλά είχε επισήμως αποστρατευθεί με καθυστέρηση τον Αύγουστο του 2022.

Ρωσικά κανάλια στο Telegram επικαλούμενα πηγές στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας υποστηρίζουν ότι ο δολοφόνος του 42χρονου αξιωματικού μπορεί να εντόπισε τις κινήσεις του Ρζίτσκι μέσω της εφαρμογής Strava που χρησιμοποιούσε ο ίδιος για να καταγράφει τις καθημερινές διαρομές του στο Κράσνονταρ.

Λίγο μετά τη δολοφονία του Ρζίτσκι ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι για τη δολοφονία του έχει συλληφθεί ένας 64χρονος δάσκαλος τζούντο που γεννήθηκε στην Ουκρανία.

Κατά τις ίδιες πηγές ο Σεργκέι Ντενισένκο έχει ομολογήσει τη δολοφονία του Ρώσου αξιωματικού λέγοντας ότι ενήργησε κατόπιν «οδηγιών» από την ουκρανική αντικατασκοπεία.

Τα ρωσικά ΜΜΕ που συνόδευσαν την είδηση της σύλληψης με πλάνα από την επιχείρηση των ρωσικών αρχών αλλά και φωτογραφίες του Ντενισένκο, υποστηρίζουν ότι ο 64χρονος είχε οργανώσει τη δολοφονία από τον Δεκέμβριο και συνελήφθη λίγο πριν να διαφύγει στην Ελβετία – μέσω Τουρκίας – οπου έχει καθεστώς πρόσφυγα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τον 64χρονο «στρατολόγησε» η πρώην σύζυγός του που ζει στο Κίεβο.

Ωστόσο φίλοι του 64χρονου δίνουν διαφορετική εκδοχή καταγγέλλοντας παγίδευσή του με βασικό επιχείρημα ότι η δολοφονία του Ρζίτσκι έγινε σχεδόν δίπλα από το κέντρο των ειδικών δυνάμεων της FSB, μια περιοχή στην οποία συχνά προπονούνται Ρώσοι στρατιωτικοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.