
Ένταση και «κύμα» έντονων συγκρούσεων έχει προκαλέσει στην Ινδία η υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας ενός 11χρονου κοριτσιού στη Δυτική Βεγγάλη, με τις Αρχές να προχωρούν σε δεκάδες συλλήψεις μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.
Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν συλληφθεί 35 άτομα για πράξεις βίας και βανδαλισμούς, ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση και άλλων εμπλεκομένων μέσω βίντεο από τα επεισόδια.
Οι κινητοποιήσεις ξέσπασαν μετά τον εντοπισμό της σορού του παιδιού, με διαδηλωτές να αποκλείουν δρόμους και να προκαλούν ζημιές σε οχήματα.
Παράλληλα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας από τους βασικούς υπόπτους για την υπόθεση σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια απόπειρας διαφυγής.
Το περιστατικό έχει αναζωπυρώσει τη δημόσια συζήτηση στην Ινδία για την προστασία γυναικών και παιδιών μπροστά σε δολοφονικές και αήθεις προθέσεις.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.