ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βραζιλία: Μοντέλο έβγαλε τόπλες βόλτα τους σκύλους της – Συνελήφθη από την αστυνομία (βίντεο)

Η 37χρονη κατηγορείται για «άσεμνη σκηνή σε δημόσιο χώρο», κατηγορία που επισείει ποινή από τρία χρόνια μέχρι έναν χρόνο στη φυλακή

Βραζιλία: Μοντέλο έβγαλε τόπλες βόλτα τους σκύλους της – Συνελήφθη από την αστυνομία (βίντεο)

Ένα μοντέλο από τη Βραζιλία συνελήφθη επειδή έβγαλε τα σκυλιά της βόλτα γυμνόστηθη.

Η 37χρονη Καρολίν Βέρνερ συνελήφθη τον Μάιο, αφού η αστυνομία τη σταμάτησε, επειδή περπατούσε έξω τόπλες και συγκεκριμένα απέναντι από μια παραλία στο Balneário Camboriú, μια πόλη στα νότια της Βραζιλίας.

Τώρα η Βέρνερ περνά στην αντεπίθεση και διερωτάται αν το Σύνταγμα της Βραζιλίας προβλέπει τις ίδιες ελευθερίες στις γυναίκες με τους άνδρες, οι οποίοι είναι ελεύθεροι να κυκλοφορούν χωρίς μπλούζα σε δημόσιο χώρο, σύμφωνα με το βραζιλιάνικο πρακτορείο G1.

«Δυστυχώς στη χώρα μου, παρόλο που το Σύνταγμα διασφαλίζει την ισότητα των φύλων, στην πράξη αυτό δεν συμβαίνει. Δεν μπορώ να έχω την ίδια ελευθερία και νιώθω ότι με εξαναγκάζει αυτό το σύστημα και η καταπιεστική ερμηνεία του νόμου», δήλωσε στο πρακτορείο.

«Αυτό που θα έπρεπε να είναι φυσικό και για τα δύο φύλα καταλήγουν να το αρνούνται στο ένα από αυτά με αυθαίρετο και καταπιεστικό τρόπο», συμπλήρωσε.

Η 37χρονη είπε ότι αποφάσισε να βγάλει την μπλούζα της, ενώ περπατούσε με τα σκυλιά της προς το σπίτι έπειτα από μια μέρα στην παραλία, όταν και την πλησίασαν αρκετοί αστυνομικοί, οι οποίοι τη συνέλαβαν, την έβαλαν σε ένα βαν και την πήγαν σε ένα αστυνομικό τμήμα, όπου της έδωσαν μια μπλούζα, για να καλυφθεί.

Η ίδια ισχυρίζεται ότι η αστυνομία παραβίασε τα δικαιώματά της, καθώς δεν της επέτρεψε να τηλεφωνήσει στην οικογένειά της ή σε δικηγόρο.

Η Βέρνερ, μια επιχειρηματίας που έχει, επίσης, τη δική της σειρά μπικίνι, δήλωσε ότι έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και δεν είχε κανένα πρόβλημα να είναι γυμνόστηθη, αλλά ήταν συγκλονισμένη που συνελήφθη στη χώρα της Νότιας Αμερικής.

«Σε πολλές χώρες είναι μια εντελώς φυσιολογική πρακτική», δήλωσε. «Το σώμα μιας γυναίκας δεν αντικειμενοποιείται και δεν υπερσεξουαλικοποιείται».

Σύμφωνα με το άρθρο 233 του Ποινικού Κώδικα της Βραζιλίας η 37χρονη κατηγορείται για «άσεμνη σκηνή σε δημόσιο χώρο», κατηγορία που επισείει ποινή από τρία χρόνια μέχρι έναν χρόνο στη φυλακή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.