
Οι αρχές της Βραζιλίας προχώρησαν στη σύλληψη ενός 60χρονου πιλότου ως αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης που βίαζε ανήλικους και διακινούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Ο Σέρτζιο Αντόνιο Λόπεζ συνελήφθη τη Δευτέρα (9/2) ενώ ετοιμαζόταν να μπει στο πιλοτήριο πτήσης με προορισμό το Σάο Πάολο.
BREAKING🚨: 60-year-old LATAM Airlines pilot Sérgio Antônio Lopes was arrested last night, inside the cockpit of his plane at Congonhas Airport (São Paulo) moments before takeoff to Rio de Janeiro.
He’s accused of leading an 8+ year child sexual exploitation ring: paying… pic.twitter.com/2zoDlfKfs5
— Officer Lew (@officer_Lew) February 11, 2026
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο 60χρονος χρησιμοποιούσε ψεύτικες ταυτότητες για να πηγαίνει σε ξενοδοχεία με παιδιά και εκεί να τα κακοποιεί σεξουαλικά.
Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν, επίσης, ότι ο πιλότος λάμβανε φωτογραφίες των θυμάτων του που του έστελναν οι μητέρες ή οι γιαγιάδες τους.
Στους συνεργούς του εκτός από χρήματα, ο πιλότος έδινε φάρμακα, τους πλήρωνε το ενοίκιο ή τους αγόραζε συσκευές όπως τηλεοράσεις.
Ανάμεσά στα θύματά του βρίσκονται τρεις αδελφές ηλικίας 18, 12 και 10 ετών τις οποίες φέρεται να βίαζε για χρόνια.
Στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν εικόνες παιδικής πορνογραφίας με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι τις είχε για να τις διανείμει και σε άλλα άτομα με αρρωστημένες διαθέσεις.
Εκτός από τον πιλότο στο πλαίσιο της επιχείρησης με την κωδική ονομασία Fasten Your Seatbelts (μτφ. Δέστε τις ζώνες σας) συνελήφθησαν η γιαγιά των τριών κοριτσιών αλλά και η μητέρα μιας 11χρονης, στην οποία πέρασαν χειροπέδες την ώρα που αποθήκευε υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.