ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βρετανία: Ιρακινός επιτέθηκε με μαχαίρι σε φοιτητή επειδή ήθελε να απελαθεί

Ο 28χρονος καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλακή για την επίθεση

Βρετανία: Ιρακινός επιτέθηκε με μαχαίρι σε φοιτητή επειδή ήθελε να απελαθεί

Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία το βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί η στιγμή της επίθεσης με μαχαίρι που δέχθηκε φοιτητής από έναν 28χρονο Ιρακινό που ήθελε να απελαθεί επειδή δεν είχε χρήματα και εργασία στη χώρα.

Δράστης της επίθεσης είναι ο Ρεμπάζ Μοχάμεντ ο οποίος καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλακή για την επίθεση που σημειώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο ίδιος δήλωσε ένοχος για την επίθεση και την κατοχή μαχαιριού σε δημόσιο χώρο.

Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η εισαγγελία και σε αυτό φαίνεται ο Ιρακινός, ο οποίος διέμενε σε ξενοδοχείο στο Ντόρσετ, να μιλάει με τον φοιτητή πριν τελικά να τον μαχαιρώσει.

Παρά το χτύπημα από το μαχαίρι το θύμα της επίθεσης κατάφερε να διαφύγει με τον 28χρονο Μοχάμεντ να τον καταδιώκει.

Ο δικηγόρος του Ιρακινού υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του είχε φτάσει στην Βρετανία με σκάφος αλλά στη συνέχεια επειδή ήθελε την απέλασή του έκρινε ότι έπρεπε να διαπράξει ένα σοβαρό αδίκημα.

Ανακοινώνοντας την απόφαση ο δικαστής Μπράιαν Φόστερ είπε ότι το θύμα της επίθεσης θα μπορούσε να είχε χάσει τη ζωή του.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δεν επιβεβαίωσε αν ο Ιρακινός δράστης θα απελαθεί λέγοντας, σύμφωνα με το Sky News ότι «ξένοι υπήκοοι που παραβιάζουν τη φιλοξενία που τους παρέχουμε διαπράττοντας εγκλήματα θα αντιμετωπίσουν την πλήρη ισχύ του νόμου, συμπεριλαμβανομένης και της απέλασης το συντομότερο δυνατόν για όσους αφορά αυτό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.