ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βρετανία: Σε νέα δίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας παραπέμπεται η «διαβολική» νοσοκόμα Λ.Λέτμπι

Η 33χρονη εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία επτά μωρών στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν

Βρετανία: Σε νέα δίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας παραπέμπεται η «διαβολική» νοσοκόμα Λ.Λέτμπι

Η «διαβολική» νοσοκόμα Λούσι Λέτμπι, που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία επτά μωρών στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν, θα περάσει εκ νέου από δίκη κατηγορούμενη ότι προσπάθησε να δολοφονήσει ένα ακόμα νεογέννητο, δήλωσαν σήμερα οι εισαγγελικές αρχές της Βρετανίας.

Η Λέτμπι, 33 ετών, η κατά συρροή παιδοκτόνος με τα περισσότερα θύματα στη σύγχρονη ιστορία της Βρετανίας, καταδικάστηκε τον Αύγουστο για τη δολοφονία πέντε νεογέννητων αγοριών και δύο νεογέννητων κοριτσιών στο νοσοκομείο Countess of Chester στη βόρεια Αγγλία και για επίθεση εναντίον έξι ακόμα το 2015 και το 2016. Ωστόσο, οι ένορκοι δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για έξι κατηγορίες απόπειρας δολοφονίας που αφορούν πέντε άλλα βρέφη.

Σε ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο, η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει νέα δίκη για μία από αυτές τις κατηγορίες, με την ημερομηνία της δίκης να ορίζεται προσωρινά για τον επόμενο χρόνο.

«Αυτές οι αποφάσεις για το εάν θα γίνουν εκ νέου δίκες για τις υπόλοιπες κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι εξαιρετικά περίπλοκες και δύσκολες», δήλωσε ο Τζόναθαν Στόρερ, επικεφαλής εισαγγελέας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πριν καταλήξουμε στα συμπεράσματά μας, ακούσαμε προσεκτικά τις απόψεις των οικογενειών που επηρεάστηκαν, της αστυνομίας και των συμβούλων της εισαγγελίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.