
Η βρετανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις στο πλαίσιο έρευνας για εμπρηστικές επιθέσεις που είχαν στόχο σημεία συνδεδεμένα με την εβραϊκή κοινότητα στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με τις αρχές, επτά από τις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μέσα σε διάστημα 48 ωρών, ενώ οι ύποπτοι είτε παραμένουν υπό κράτηση είτε έχουν αφεθεί προσωρινά ελεύθεροι με εγγύηση. Η έρευνα συνεχίζεται σε διάφορες περιοχές της πόλης από τη Μητροπολιτική Αστυνομία και ειδικά κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής.
Οι αρχές εξετάζουν σειρά συνδεδεμένων περιστατικών που σημειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, με κοινό στοιχείο τις εμπρηστικές ενέργειες σε χώρους που σχετίζονται με την εβραϊκή κοινότητα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται επιθέσεις σε εθελοντικά ασθενοφόρα, σε συναγωγές και σε άλλες εγκαταστάσεις, καθώς και περιστατικά ρίψης εύφλεκτων αντικειμένων.
Οι έρευνες εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αυξημένης επιφυλακής για περιστατικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις αρχές να συνεχίζουν την αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων για πιθανές διασυνδέσεις μεταξύ των επιθέσεων.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.