Washington Post: «Η Ουάσινγκτον παρακολουθούσε το μπαλόνι από τη στιγμή που έφυγε από την Κίνα»

Το κατασκοπευτικό μπαλόνι καταρρίφθηκε τελικά από τον αμερικανικό στρατό στις 4 Φεβρουαρίου

Washington Post: «Η Ουάσινγκτον παρακολουθούσε το μπαλόνι από τη στιγμή που έφυγε από την Κίνα»

Οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι από τη στιγμή που έφυγε από το νησί Χαϊνάν κοντά στις νότιες ακτές της Κίνας, πράγμα που σημαίνει ότι βρισκόταν υπό παρακολούθηση για σχεδόν μια εβδομάδα πριν εισέλθει στον αμερικανικό εναέριο χώρο, σύμφωνα με ανώνυμους αξιωματούχους.

Το κατασκοπευτικό μπαλόνι καταρρίφθηκε τελικά από τον αμερικανικό στρατό στις 4 Φεβρουαρίου και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Λευκού Οίκου βρίσκονται σε διαδικασία ανάκτησης των συντριμμιών από τον Ατλαντικό Ωκεανό για περαιτέρω ανάλυση.

Ωστόσο, η Washington Post ανέφερε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών παρακολουθούσαν το αερόστατο αμέσως μόλις έφυγε από τη βάση του στο νησί Χαϊνάν και άρχισε να χαρτογραφεί την πορεία πτήσης του προς το αμερικανικό έδαφος.

Το αερόστατο, ωστόσο, εξετράπη της πορείας του κατά τη διάρκεια της διαδρομής, και αντί για το Γκουάμ, κατευθύνθηκε πάνω από τις Αλεούτιες Νήσους της Αλάσκας, τον Καναδά και τη Μοντάνα, πριν καταρριφθεί στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας.

Αξιωματούχοι δήλωσαν στην αμερικανική εφημερίδα ότι διερευνούν το ενδεχόμενο να επρόκειτο πράγματι για «ατύχημα» το γεγονός πως η Κίνα «έστειλε» το μπαλόνι πάνω από τον εναέριο χώρο της Βόρειας Αμερικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αποκάλυψη έρχεται καθώς ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα άλλα τρία αντικείμενα που καταρρίφθηκαν από αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν πιθανότατα για εμπορικούς ή άλλους «καλοήθεις» σκοπούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.